EGS işçileri haklarını istiyor


Yeşilköy’deki EGS Blokları’nda taşeron temizlik işçisi olarak çalışan ve işten atılan işçiler, 17 Cuma günü işyerleri önünde bir eylem yaparak haklarını talep ettiler.

RGS adlı taşeron firma için çalışırken ve Temmuz ayında hiç bir hakları ödenmeden işten çıkartılan işçilerin geçen hafta yaptıkları eylemlerine özel güvenlik görevlileri saldırmıştı.

Eylemde okunan basın açıklaması şöyle:

Çalıştığımız firma RGS taşeron firmadır. Lüks büroların bulunduğu EGS BLOKLARI’NIN temizlik işlerini yapmaktadır. Yasalar gereği taşeron çalıştıran ana firmalar taşeron firmada çalışan işçilerin alacaklarından sorumludurlar. Çünkü daha çok kar etmek için, karlarını katlamak için, bizim emeğimizi daha ucuza satın almak için taşeronla çalışmayı tercih ettiler. Bu nedenle sorumlular. Biz asgari ücretle geçinmeye çalışan işçileriz. Mahkeme kapılarında yıllarca bekleyemeyiz. Bugün almamız gereken haklarımız için neden yıllarca bekleyelim? Bu nedenle zaten mahkeme kararıyla kazanacağımız, haklarımızın yıllarca beklenmeden derhal ödenmesini istiyoruz.”

İşçilerin eylemine Kazova işçileri, Devrimci İşçi Hareketi destek verirken, işçiler haklarını alana kadar her hafta burada eylem yapacaklarını vurguladılar.