Ali İsmail davasına 2 bin polis

.jpgAli İsmail Korkmaz’ın ölümüyle ilgili açılan davanın ilk duruşması yarın Kayseri’de görülecek. Yarınki duruşma için 2000  polis memuru görevlendirildi. Bir polis helikopterinin havadan görüntü alacağı duruşma salonun önünde 2 TOMA da hazır bekletilecek. Duruşma öncesi şehrin giriş ve çıkışlarına arama noktaları kuruldu.

Yeni adliye sarayında duruşma salonlarının küçük olması ve güvenlik açısından eski Adliye Binası’nda görülecek duruşma öncesi, bina çevresinde güvenlik önlemleri alınmaya başladı. Bina önünde bulunan otopark boşaltılırken, çevik kuvvet barikatları da kamyonlarla getirilerek yerleştirildi. Ahmet Paşa caddesi ve bağlı olduğu sokaklar da sabaha karşı taşıt trafiğine kapatılacak.

Duruşma için Adana, Kahramanmaraş, ve Kırehir’den 500 çevik kuvvet polisinin Kayseri’ye geldi. Kayseri-Ankara, Kayseri-Adana, Kayseri-Malatya ve Kayseri-Sivas karayollarına kurulacak güvenlik noktalarında polis, bu geceden itibaren kimlik kontrollerine başlayacak, otobüslerde arama yapılacak. Polis memurlarının izinleri 3 gün boyunca  iptal edildi.

Dava dörde bölünmüştü

Eskişehir’de 2 Haziran’da eli sopalı polisler tarafından darp edilerek öldürülen 19 yaşındaki üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın davası  dört farklı parçaya bölünmüş ve ayrı şehirlerde görülmesi kararı verilmişti.  Ana dava Eskişehir’den Kayseri’ye alınmış, tanıkların Eskişehir ve Ankara’da dinlenmesine, Korkmaz ailesinin ise Hatay da ifade vermesine karar verilmişti. Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi ilk duruşma için 3 Şubat 2014’de gün vermişti.

Yoruma kapalı