Antakya’da TÖPG’den HDP’ye beklenmedik saldırı

Son günlerde HDP’ye yönelik devlet destekli olduğu düşünülen faşist saldırı ve girişimlerin haberleri gündeme gelirken beklenmedik bir saldırı haberi de Antakya Armutlu’dan geldi. Hatay HDP tarafından yapılan açıklamada 11 Mart gecesi Berkin Elvan için yapılan eylem dağıldıktan sonra TÖPG isimli çevreden kişiler tarafından Armutlu HDP bürosundaki HDP pankartı yakıldı.

Hatay HDP tarafından yapılan açıklamayı aynen yayınlıyoruz.

 

DEVRİMCİ KAMUOYUNA

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’ye yönelik saldırılar devam ediyor.

Tekirdağ, Aksaray, Giresun, Fethiye, Bolu ve İzmir’de halkların kardeşliği, emekçilerin birliği şiarıyla, yolsuzluğa, soyguna, talana, baskıya, sömürüye, eşitsizliğe karşı mücadele eden HDP’ye ırkçı, şoven, faşist, saldırılar devlet gözetiminde gerçekleştirildi. Dizginlerinden boşalmış faşist güruhun attığı her taş Türkiye halklarının barışına, kardeşliğine ve demokrasi arayışına vurulan darbelerdir. 40’a aşkın siyasi parti, dernek ve çevrenin aydınların, sanatçıların, çevrecilerin katılımıyla kurulan HDP her renkten burjuva düzen partisinin karşısında Halkın umudu, demokrasi arayışı olarak dikilmiş bir partidir. HDP’nin halkla buluşmasından rahatsız olanlar, bu iradeyi kırmaya uğraşıyorlar. Ama bu uğraş nafile. 

11 Mart gecesi Berkin Elvan’ın öldürülmesini protesto eden binlerce Antakyalı Armutluda buluştu. Demokratik tepkinin, isyanın acısını haykıran binlerce Antakyalı gece geç saatlere kadar sokaktaydı. Gecenin geç saatlerinde Toplumsal Özgürlük Parti Girişimi (TÖPG)liler Armutlu Mahallesindeki seçim büromuzun karşısındaki Defne Belediyesi Eş Başkan adaylarımıza ait pankartı bulunduğu yerden sökerek yakmışlardır. TÖPG bu saldırıyı gerçekleştirirken Halkların kardeşliği sloganını atmış ve Defne Eş Başkan Adayımız Mehmet Karasu’yu kast ederek “Karasu YANSIN!” – “Haydutların Partisi HDP” – “Şimdi bizi biri videoya çekse HDP ye faşist saldırı diye yayınlarlar” – “Karasu DİRENİYOR!” gibi provokatif cümleler sarf etmişlerdir.

Bu saldırının kendisine DEVRİMCİ diyen, adı yukarıda zikredilen bir grup tarafından yapılması oldukça düşündürücü ve vahimdir!

Armutlu’da seçim büromuzun karşısında asılı olan HDP Defne Eş Başkan adaylarımızın flamasına gerçekleştirilen bu saldırının Fethiye’deki saldırıdan ne farkı var? Bu saldırının Türkiye Halklarının barış demokrasi ve adalet arayışına, faşizmden hesap sormasına nasıl bir katkısı olacaktır? TÖPG’nin bu provokatif ve kabullenemeyeceğimiz saldırısını devrimci kamuoyuna bildiriyor ve yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Biz bu provokasyonlar karşısında barış ve demokrasi güçleri olarak inadına barış inadına birlik diyerek bu Devrimci olmayan, saldırgan, grupçu, dar zihniyeti halkımıza şikayet ediyor ve teşhir ediyoruz!

HATAY HDP

Yoruma kapalı