Devlet korumadı, eski sevgilisi katletti

otobuste-oldurulen-arkadaslari-icin-yuruyeceklerac44f8e7f94a4c57ab54

Fatih’te dün akşam saatlerinde Mehmet Ekinözü isimli saldırgan tarafından, otobüs içerisinde tabancayla vurulan Özge Gündoğan kaldırıldığı hastanede dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Olay yerinden kaçan saldırgan Ekinözü Üsküdar Kirazlıtepe’de kendini ağaca asarak yaşamına son verdi.

İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler 2. sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Özge Gündoğan,  dün akşam saat 16.00 sıralarında, Fatih Millet Caddesi’nde bir İETT otobüsü içerisinde Mehmet Ekinözü tarafından tabancayla vurularak ağır şekilde yaralanmıştı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan genç kız, dün akşam saatlerinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Özge Özdoğan’ın saldırganın kız arkadaşı olduğu, ikilinin bir süre önce ayrıldıkları, Mehmet Ekinözü’nün olayın yaşandığı gün otobüse bineceği sırada genç kızın yanına geldiği ret cevabı aldığı öğrenildi. Mehmet Ekinözü otobüsün Suriçinden hareketinden bir süre sonra silahını çıkarıp peşpeşe ateşledi.

Uluslararası İlişkiler 2. sınıf öğrencisi Özge Gündoğan’ın ağabeyi Mehmet Gündoğan, polise birlikte gittiklerini, kız kardeşinin korkudan okula gidemediğini anlattıklarını ve koruma istediklerini belirtti.

Özge Gündoğan’ın eski sevgilisi tarafından ölüm tehditleri aldığını, polisin rahat ve pişkin tavırları yüzünden kardeşinin korunamadığını ve öldürüldüğünü kaydetti.

İstanbul Üniversitesi öğrencileri polis tarafından şikayeti dikkate alınmadığı ve koruması olmadığı için göz göre göre öldürülen Özge Gündoğan için bugün saat 14’te İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi önünde buluşacak.

 

Yoruma kapalı