Edirne’de AKP terörü

Tayyip Erdoğan’ın Edirne’ye gelişi sebebiyle parti binalarına pankart asan ÖDP ve TKP’ye polis baskın yaptı. ÖDP binasının camlarını kıran ve içeriye gaz bombası atan polis bir kişinin bacağını kırdı, onlarca kişi gözaltına alındı.

Dün Çanakkale’de Tayyip Erdoğan’ın mitingi nedeniyle TKP İl Örgütü’nü basan ve binaya Türk bayrağı asan, protesto edenleri vahşice darp eden polislerden sonra, bugün de Edirne’de benzer saldırılar yaşanıyor. TKP ve ÖDP binalarına saldıran polisler kapıları kırdı içeridekileri göz altına aldı.

Edirne’de polislerin ÖDP il binasına yaptığı saldırıda  ÖDP binasının camları kırıldı, bina içerisine gaz atıldı. 14 ÖDP üyesi polis tarafından darp edilerek gözaltına alındı. Bir kişinin bacağı kırıldı. TKP Edirne il örgütü binasına da polis zorla girdi. Binada asılı bulunan TKP pankartı indirildi.  3 TKP üyesi gözaltına alındı.

ÖDP Eş Genel Başkanları Bilge Seçkin Çetinkaya ve Alper Taş saldırılar üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada polis saldırısının kınandığını belirten Çetinkaya ve Taş, AKP zorbalığından hesap soracaklarını belirttiler.

İşte o açıklama:

Gazla-Copla-Zorbalıkla Nereye Kadar? Edirne’de Parti Binamıza Yapılan Saldırının Sorumluları Hesap Verecektir Gözaltındakiler Derhal Serbest Bırakılmalıdır

Erdoğan’ın seçim gezileri olağanüstü hal ilan edilerek gerçekleştiriliyor.
Dün Çanakkale’de yaşananların ardından bugün de Edirne İL binamızda asılı ‘Hırsız, Katil AKP’ pankartını indirme gerekçesiyle Parti binamız ve TKP il binası basıldı.
Edirne İl Binamıza önce camları kırılarak gaz bombası atılmış, ardından polis kapıları kırarak içeri girmiştir.
Parti içerisinde bulunan 14 arkadaşımız, polis tarafından dövülerek göz altına alınmıştır.
Erdoğan ve şürekası ne kadar görmek-duymak istemese de, bugün Parti binamızda asılı olan pankartta yazılı olanlar ülkenin tüm sokaklarında, meydanlarında söylenmeye devam etmekte, devam edecektir.
Erdoğan, bu pankartlardan polis operasyonlarıyla kurtulsa da halkın adaletinden kurtulamayacaktır.
Siyaset yapma hakkımıza yönelik bu saldırının tüm sorumluları hesap verecektir.
Alper TAŞ                 Bilge Seçkin ÇETİNKAYA
Eş Genel Başkan           Eş Genel Başkan

Yoruma kapalı