Hasan Nasrallah: ABD terörle mücadele edemez çünkü dünyadaki terörün kaynağı ABD’dir

Hizbullah Lideri Seyyid Hasan Nasralah, el-Menar, el-Alem ve el-Meyadin televizyonundan canlı olarak yayımlanan konuşmasında çeşitli yerel ve bölgesel gelişmeleri değerlendirdi. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, ABD’nin terörle mücadeleye liderlik edebilecek bir liyakate sahip olmadığını söyledi. Nasrallah, özetle şunları söyledi:

“Tüm dünya biliyor ki biz IŞİD’e ve tekfirci düşünceye düşmanız. Tekfirci gruplar tüm bölge halklarına karşı bir tehdittir. Bizim Amerikan liderliğinde IŞİD’e karşı kurulan koalisyona yönelik tavrımızın Hizbullah’ın IŞİD’e yönelik tavrıyla bir ilgisi yok. Biz temel olarak Suriye’de uluslar arası koalisyona karşıyız. Burada hedef ister IŞİD olsun isterse Suriye yönetimi olsun fark etmez. Ayrıca Lübnan’ın bu uluslar arası koalisyona katılmasını da doğru bulmuyoruz. Bize göre dünyadaki terörizmin anası ve kaynağı Amerika’dır, Siyonist rejimi daima desteklemektedir. Amerikan hükümeti, ahlaki bakımdan terörizme karşı uluslar arası koalisyona liderlik edebilecek bir liyakate sahip değildir.

Bölgedeki tüm halkları, ABD’nin kurduğu koalisyona şüpheyle bakmakta haklıdır. Lübnan yaşadığı tüm siyasi sorunlara rağmen ordusuyla, milletiyle ve Direniş’le tek başına terörle baş edebilecek güçtedir. Uluslar arası koalisyon önce teröristlere verdiği mali desteği, silah yardımını ve eğitim vermeyi kessin. Lübnan ordusunu silahlandırsın ve Suriyeli mültecilerin sorunlarını çözsün.”

Konuşmasının sonunda Gazze ve Yemen’le ilgili gelişmelere değinen Nasrallah, Filistin direnişinin İsrail’in gizli ve açık tüm hedeflerine ulaşmasına izin vermediğini ve bu yüzden siyasi bir zafer kazandığını belirterek Gazze direnişini tebrik etti. Nasrallah, Yemen’de Husilerin liderlik ettiği devrimciler ile hükümet arasında yapılan ulusal uzlaşma anlaşmasının bu ülkenin karmaşık sorunlardan ve bunalımlardan kurtuluşu için bir fırsat olduğunu söyledi. (YDH)Nasrallah

 

Yoruma kapalı