Hasta tutsak Aslan’a tahliye

36369e6085b5bd727e47c7256c72ba48

Hasta tutsak, İsmail Aslan tahliye edildi. 7 gündür Kartal Yavuz Selim Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesinde solunum cihazına bağlı olarak yaşama tutunmaya çalışan 61 yaşındaki hasta tutsak İsmail Arslan tahliye edildi. Tahliye edilen ve yoğun bakımda tutulan Arslan’ın sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor.

İsmail Arslan hakkında İHD İstanbul Şubesi avukatlarından Gulizar Tuncer’in Bakırköy İnfaz Savcılığı’na sağlık raporları ile yaptığı başvurunun ardından tahliye kararı çıktı. Avukat Tuncer, yoğun bakım ünitesinde tutulmaya devam eden Arslan’ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Mardin İpek Yolu üzerinde, 1992 yılında yaşanan bir patlama gerekçe gösterilerek tutuklanan 61 yaşındaki İsmail Arslan, cezaevinin sağlıksız koşulları nedeniyle solunum yetmezliği gibi ciddi rahatsızlıklara yakalandı. Trabzon Cezaevi’nde hastalanan ardından tedavi ve tahliye edilmesi yerine Kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevi’ne sürgün edilen Arslan, son olarak sevk edildiği Metris Cezaevi’nde fenalaşmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Tedavi için 4 aydır Metris Cezaevi’nde bekletilen ve 7 gün önce fenalaşarak Kartal Yavuz Selim Hastanesi’nde yoğun bakım ünitesine kaldırılmıştı. (ANF)

Yoruma kapalı