HDP’den Keçiören’de dayanışma şenliği


manşet1

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Keçiören ilçe örgütü dün akşam Keçiören Grand Cangül düğün sarayında dayanışma şenliği düzenledi. Şenliğe BDP milletvekili, Hasip Kaplan’ın yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediye Eş başkan adayları Songül Erol Abdil ve Salman Kaya da katıldı.

Şenlik Keçiören adayları Saadet Aslan ve Sami Yılmaz‘ın konuşmaları ile başladı.

Saadet Aslan konuşmasında şunları kaydetti:

“Bu akşam burada seçim standardımızı başlatıyoruz. Özgür ve demokratik bir yaşam sağlayacağız. Kadının özgürleşmesinde yerel yönetimler önemli bir unsurdur. Tüm Keçiören halkını ve kadınları selamlıyor birlikte daha güçlü olacağımıza inanıyorum.”

Saadet Aslan’ın ardından konuşan Sami Yılmaz;

“Keçiören yoksulluğun, işsizliğin arttığı bir semttir. Biz HDP olarak bu sorunlara son vereceğiz. bu nedenle yerel yönetimler çok önemlidir. Gericiliğin, milliyetçiliğin körüklendiği bir belediyemiz var. belediyemiz gençlerimizin üzerine baskı uyguluyor. HDP olarak biz de gericilerin mafyaların değil; halkın partisiyiz. Keçiören’i yaşanabilir bir semt haline getireceğiz. Kürtlerin, Türklerin, Alevilerin hep birlikte barış içinde yaşayacağı bir semt haline getireceğiz” dedi.

Songül Erol: “Ülkeyi kadınların özgürce yaşadığı bir hale getireceğiz”

30 Mart ’da rantçıları yolsuzluk yapanları silip atacağız diyen  Ankara Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Songül Erol Abdil konuşmasında şunları kaydetti:”Bunun yerine kendi halkçı belediyemizi oturtacağız. Ülkeyi kadınların özgürce yaşadığı bir hale getireceğiz. Bizim çılgın projelerimiz yok, biz sadece halka nefes aldırmak istiyoruz. Bu seçimler hırsızlığa yolsuzluğa karşı yapılan bir referandumdur. Öyle bir çıkış yapacağız ki bu ırkçı düşünceyi yıkacağız ve bu seçimleri kazanacağız.’’

Hasip Kaplan: “Biz basın özgürlüğü diyoruz, o Alo Fatih diyor”

Etkinlikte son konuşmayı BDP milletvekili Hasip Kaplan yaptı. Sayın Başbakan HSYK’ yı kendine bağlayıp savcı oldu diyen Kaplan; “2003’te ilk yaptıkları iş ‘nerden buldun’ yasasını kaldırıp ‘ nerden bulacağız’ yasasını getirmek oldu. Soyguncuya, talancıya, rüşvete karşı artık Halkların Demokratik Partisi var. Onlar özgürlükten korkuyorlar, bunların açtığı tahribat o kadar çok ki cezaevlerinde binlerce tutuklu siyasetçilerimiz var. Biz onurlu bir bayrağı yüceltiyoruz. Biz basın özgürlüğü diyoruz, onlar Alo Fatih diyor. Biz yeşil alanların korunmasından bahsediyoruz, onlar yeşil dolar diyor. Biz Türkiye’de insanca yaşam diyoruz, onlar zorbaca yaşam diyor. Biz bu hırsızların, dinini satanların hakkından geleceğiz. Biz özgürlük için mücadele edenlerin bayrağını yücelteceğiz. Halkın artık kendi cevheri var, TOMA’larınıza karşı biber gazlarınıza karşı inadına özgürlük diyor. gittiğimiz her yerde;  ‘Haymana, Kulu, Cihanbeyli’ gibi yerlerde aynı heyecan ve aynı coşkuyla karşılaşıyoruz. Gelecek ve zafer bizimdir’’ dedi.

Şölen Murat Kızıl, Bahoz Aslan ve Dilan’ın ezgileri ile Keçiören halkının halayları ile sona erdi. Siyasihaber.org/Ankara