Hopa’da faşizme öfke

Hopa HDP bileşenleri ESP, SYKP, YSGP, EMEP, Dev-Lis Koordinasyonları Berkin Elvan’ın katledilmesini ve ülkenin belirli noktalarında gerçekleşen faşist saldırıları kınamak için bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

Hopa parkında toplanan HDPliler “BERKİN ELVAN ÖLÜMSÜZDÜR, 15’inde bir Fidan BERKİN ELVAN, KATİL DEVLET HESAP VERECEK, BERKİN’İN GÜLÜŞÜ FAŞİZMİ YENECEK” sloganlarıyla Metin Lokumcu Meydanı’na yürüyüşe geçti . Meydanda bir basın açıklaması okundu. Eylem atılan sloganlarla bitirildi.

Meydanda Berkin için okunan basın metni şöyle:

“Oysa bir ekmek satın almak için sokağa çıkmıştı , bir polisin hedef gözeterek attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesiyle komaya giren , O günden beri de hastanede yaşam mücadelesi veren ve 269 gün sonra hayatını kaybeden berkin için toplandık.

Şimdi bunun hesabını kimden soracağız? Ekmek almaya giden 14 yaşındaki bir çocuğun ,gülüşlerinin artık olmayacağını , okula gidemeyeceğinin hesabını bize kim verebilir. Bizler Çocukların , koşarak ekmek almaya gittiği ekmeği alıp oynayarak evine döndüğü bir ülkede yaşamak istiyoruz.Bizler diktatör , ırkçı ,faşist zihniyete sahip bir devletin bize hükmetmesine izin vermeyeceğiz.İnsan canının değersiz olduğu,değerin ayakkabı kutularına verildiği bir ülkede BERKİN’in ölümünü bize kim anlatabilir soruyoruz size kim anlatabilir. Şunu unutmayalım ki : ” Polise emri ben verdim” “Polisimiz kahramanlık destanı yazdı” diye böbürlene bir başbakan , Kendi çocuklarıyla evindeki milyonları sıfırlamak için çırpındığı günlerde ,Polis kurşununa hedef olan Berkin ELVAN ölümle pençeleşiyordu.

Berkin uyanmadı sen uyan TÜRKİYE , Berkin ile birlikte değişsin bu sistem , bu zulüm. Berkin için , Çocuklarımız için ADALET için UYAN TÜRKİYE.”

Yoruma kapalı