İşten atılan engelli İncekaya açlık grevinde

 

P5230441.JPG.665x351_q85_crop

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri tarafından işten çıkarılan Celal İncekaya, Muğla Sınırsızlık Meydanında Açlık Grevine başladı.

Celal İncekaya kırılan ayağı için bir yılda 9 kez ameliyat oldu ve bacağı kesildi.

Daha sonra engelli raporuyla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde işe başlayan İncekaya, hastane yetkilileri tarafından işten çıkarıldı. İncekaya bunun üzerine Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda açlık grevine başladı.

Açlık grevine başlayan İncekaya 2010 yılında Muğla Devlet Hastanesinde tedavi görürken yapılan ihmaller ve hatalardan dolayı ayağını kaybetti. Durumu mahkemeye taşıyan İncekaya’ya bu süreçteMuğla Sıtkı Koçman Araştırma Hastanesi bünyesinde iş verildi.

1,5 yıldır işi kendi isteğiyle bırakması için ağır işler verildi.Onur kırıcı sözlere maruz kaldı.

Ancak tüm bunlara rağmen işini bırakmayan İncekaya, bir yıl önce hiçbir gerekçe göstermeden işten çıkarıldı.

Bunun üzerine İncekaya Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda 3 günlük açlık grevi girdi ve Muğla Valiliği tarafından gerekli resmi işlemler yapılarak işe geri alındı.

İncekaya 2014 yılı başlarında tekrar sebep gösterilmeden işten atıldı, Hukuki süreci başlatması için gerekli belgelerin kendisine 45 gün sonra verildiği ve bu gerekçeyle resmen hakkı olan işe dönüş yasasından faydalanamadı..

Olayın basına yansıması sonrasında Başhekim Gürsoy Doğan; iş ihalelerini öne sürerek suçlamaları reddederek, İncekaya hakkında resmi uyarıların olduğunu iddia etti.

Ancak İncekaya, şahsına iletilen herhangi bir uyarı ve tutanak bulunmadığını belirtti.

Yapılan uygulamanın hukuksuz kasıtlı uygulamalar olduğunu belirten İncekaya süresiz ve dönüşümsüz açlık grevini başlattığını ifade ederek işe geri alınıncaya kadar  sonladırmayacağını kaydetti.

Açlık Grevinin 3. Gününde grevine Muğla Sınırsızlık Meydanına kurmuş olduğu çadırında devam ediyor.

Yoruma kapalı