Kobane direnişi 14. gününde: Zorava tepesi IŞİD’ten alındı, 30 çeteci öldürüldü

Batı cephesinde çetelere ait 3 askeri araç darbelenirken bir askeri araç da imha edildi. Buradaki çatışmalarda da en az 10 çete üyesinin öldürüldüğü bildirildi. IŞİD çetelerinin ağır silahlarla saldırı düzenlediği Siftek köyünün doğusundaki Zorava Tepesi tamamen YPG’nin kontrolüne geçti. IŞİD çetelerinin gündüz ağır kayıplar verdiği belirtilirken, IŞİD çetelerine gece saatlerinde de YPG’lilerin yaptığı operasyon sonucu çetelerin Zorava’dan püskürtüldüğü kaydedildi. Tepeyi terk etmek zorunda kalan IŞİD çeteleri Siftek köyüne kaçarken, tepenin kontrolünün şu an tamamen YPG savaşçılarının elinde olduğu vurgulandı.

Doğu cephesinde yaşanan çatışmalarda yoğun bir şekilde ağır silah kullanan IŞİD çetelerinin tüm saldırıları YPG güçleri tarafından püskürtüldü. Mersımele alanında YPG güçleri, çetecilerin Irak’tan ele geçirdiği ABD aracı hammer jipi aracı imha etti. Buradaki çatışmalarda en az 30 çete üyesi öldürüldü.

Güney cephesi Gumlik silsilesinde yaşanan çatışmalarda da 3 IŞİD üyesi öldürülürken IŞİd bu alandan geri çekilmek zorunda kaldı.

Kobanê’de dün akşam her üç cephede yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürüldü. IŞİD saldırılarına karşı Kobane halkının direnişi 14. gününde de devam ediyor. Dün akşam kantonun 3 cephesinde de yoğun çatışmalar yaşandı. Batı cephesinde yaşanan çatışmalar da ise Siftek köyü yakınlarında sürüyor. Çatışmalar halen Doğu cephesinde devam ediyor. Güney ve batı cephesi arasındaki Minazi silsilesinde de şiddetli çatışmaların yaşandığı bildiriliyor.

IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon, örgütün Kürt kenti Kobani’ye başlattığı saldırı dalgasının 13. gününde bölgeyi bombaladı. Ancak hava saldırısı IŞİD’in Kobani’ye saldırılarını durdurmadı, hatta YPG’ye göre IŞİD bu saldırıda ciddi bir zarar görmedi.

YPG’li bir komutan, IŞİD’in elinde teknolojik silahlar olması şüphesiz çok önemli, çok uzaktan top atıyorlar, Kobani’ye düşebiliyor. Şüphesiz savaşta silah çok önemli. Ellerindeki silahlara karşı bizim de teknolojik silahlara ihtiyacımız var dedi. (ANF)

YPG kadın militanlar

Yoruma kapalı