Kobaneli baba kız IŞİD’e karşı birlikte savaşıyor

Üç taraftan IŞİD çetelerinin ağır silahlı saldırılarına uğrayan ancak teslim olmak yerine görkemli bir direnişi tercih eden, her kesimden ve yaştan Kobanêli, çetelere karşı topraklarını koruyor. 63 yaşındaki Alladin Abdo, iki oğlu ile birlikte mevzilerde savaşırken, Mıhemed Mılhê ise YPJ’li olan kızı Kürdistan Kobanê ile birlikte direniş saflarında mücadele veriyor.

baba kız aynı cephede

 

Tarihi Kobanê direnişinde yerini alan Kobanê’li, Mıhemed Mılhê, YPJ’li olan kızı Kürdistan Kobanê ile aynı mevzide çetelere karşı savaşıyor. Topraklarını bırakmak yerine baba – kız savaşmayı tercih ettiklerini belirten Mılhê, topraklarının kendileri için önemine dikkat çekti. “Kobanê topraklarının kana bulansa bile toprağımızda olacağız” diyen Mılhê, bir adım dahi geri gitmeyeceklerini ifade etti. Vahşi çetelerin hepsinin başka yerlerden gelerek topraklarını işgal etmek istediklerini ve kendilerini savunduklarının altını çizen Mılhê, “Bir ölüm olacaksa bu topraklarda olacak. Türkiye’nin zulmü ile yaşamak yerine burada gerekirse direnerek ölürüz” diye konuştu. Kürt halkının tarihinden örnekler alınması gerektiğine vurgu yapan Mılhê, “Bu gün topraklarımızı, geleceğimizi koruma günüdür” dedi. Kızı ile birlikte omuz omuza bu direniş cephelerinde çetelere karşı savaştıklarını belirten Mılhê, “Gün birlik olma, şeref günüdür. Biz yine eskisi gibi zulüm altında yaşamak istemiyoruz” diye belirtti. Kürt gençlerine de çağrılarda bulunan Mılhê, “Gelin birlikte bu cephelerde topraklarımızı koruyalım. Çetelerin topraklarımıza girmesine izin vermeyelim. Gelin bu toprakları onlara mezar yapalım. Ölüm bir kezdir. Bir kez olan ölüm de topraklarımızda olsun” şeklinde konuştu.

Babası ile birlikte topraklarını korumak için mevzilerde bir araya geldiklerini ifade eden Kürdistan Kobanê ise, “Bu cephede köyümüzü, şehrimizi ve topraklarımızı korumak için bir araya geldik. Bugün topraklarımızı bırakma günü değil” dedi. Tüm Kürt halkına da seslenen Kobanê, “Gün oturma günü değil. Topraklarımızı geleceğimizi koruma günüdür” diyerek mücadeleye katılma çağrısında bulundu. Her kesimin bu mücadele mevzilerinde buluşması gerektiğini özellikle belirten Kobanê, “Bu savaşta herkesten önce kadın yer almalıdır. Kadın geleceği için mücadeleyi ve iradeyi yürütmek için savaşması gerekiyor” diye konuştu. Kadının iradesinin büyük olduğunu ve bu topraklarını bırakmayacağının altını çizen Kobanê, herkesin yerinin bu savaşta olduğuna dikkat çekti. (DİHA)

 

Yoruma kapalı