Mehmet Ali Şahin: “Berkin seçimden sonra ölseydi…”

130320140818061110949AKP iktidarı Berkin Elvan üzerinden çirkin saldırılarını sürdürüyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Berkin Elvan’ın annesinin “oğlumun canını Allah almadı, Başbakan aldı” sözlerine tepki gösterirken, “Berkin’in ölümü seçim sonrası olsaydı bu kadar insan sokağa çıkmazdı” dedi.

Berkin’in annesinin “Benim oğlumu Allah almadı, Tayyip Erdoğan aldı” sözlerine yüklenen Şahin şöyle konuştu;

“Allah rahmet eylesin, genç bir yavrumuz. Ailesinin beyanına göre evden ekmek almak için çıkmış, beyan o… Maalesef cenaze törenini bir takım siyasi partiler ve marjinal bir takım örgütler siyasi şova dönüştürdüler. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakar. Bir ananın, bir babanın 14-15 yaşındaki bir yavrusunu kaybetmesi ne anlama gelir? Ben de babayım. Onun acısını yüreğimde hissediyorum. Ancak annesinin o sözü beni yaraladı: ‘Benim oğlumu Allah almadı, Tayyip Erdoğan aldı.’ Böylesine yavrusunu kaybetmiş olan bir annenin ağzına yakışır mı bu? Canı veren Allah’tır, alan da Allah’tır. Bugünkü cenaze törenini siyasi şova dönüştürdüler.”

Berkin Elvan’ı son yolculuğuna uğurlamak için sokağa dökülen milyonlarca insan için “Berkin’in ölümünün seçim sonrası olduğu takdirde bu kadar insanın sokağa dökülmezdi” diyen  Mehmet Ali Şahin; “Seçim endekslidir. Seçim öncesi acaba bir numayişle böylesine gövde gösterisiyle hükümete, AKP’ye zarar verebilir miyiz diye yaptılar, AKP ve Tayyip Erdoğan muhalifleri. Tabii ki cenaze törenine kimin katılıp katılmayacağına biz karar veremeyiz, kendi tercihleridir. Ama siyasi şova dönüştürdüler. Sadece İstanbul’daki cenaze töreninde değil, Türkiye’nin muhtelif yerlerinde yine cam, çerçeveyi indirdiler. Yine yüzleri kapalı bir takım hangi örgüte mensup olduğu belli olmayan gençler polise taş, molotof attı” şeklinde konuştu.

Yoruma kapalı