Mersin’de ihmal 9 işçinin canını aldı

fft81_mf2059129

Adana -Mersin seferini yapan yolcu treninin tarım işçilerini taşıyan servis aracına çarptığı kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi yaralandı.

Makinistinin kimliği henüz öğrenilemeyen Adana-Mersin seferini yapan yolcu treni, merkez Akdeniz İlçesi’nde Mersin-Tarsus arasında yer alan Taşkent durağı yakınlarında, Tarsus-Mersin Organize Sanayi bölgesindeki bir fabrikanın işçilerini taşıyan servis minibüsüne çarptı. İlk gelen bilgilere göre kaza sonucu en az 9 kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı. Bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Öte yandan hemzemin geçitteki bariyerlerin zaman zaman çalışmadığı, yapılan uyarılara rağmen sorunun giderilemediği ve meydana gelen kazanın bariyerlerin çalışmamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Ölen işçilerin isimleri şu şekilde;

Harun Kaya, Sinan Özpolat, Oğuzhan Beyazıt, Ayhan Akkoç, Kenan Erdinç, Mehmet Akşam, Cavit Yılmaz , Mine Serten, Onur Atlı

Öte yandan Uğur Ateş isimli işçinin Mersin Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olduğu durumunun iyi olduğu bildirilirken, ağır yaralanan Mustafa Doygun isimli işçinin ameliyatta ve hayati tehlikesinin olduğu belirtiliyor.

 

Yoruma kapalı