SYKP’li kadınlardan 8 Mart Gece Yürüyüşü açıklaması

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi İstanbul Kadın Meclisi, 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde yaşananlar ve ardından kimi sosyalist çevrelerden yapılan suçlamalara yönelik bir açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

“Haftalar öncesinden yapılan çağrılar sonucu 8 Mart gecesi Galatasaray Lisesi önünden Taksim’e değin örgütlenen 12. Feminist gece yürüyüşünde yaşananlar,  biz Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi İstanbul Kadın Meclisi tarafından kabul edilebilir nitelikte değildir.

Tarihinin ve yerinin duyurusu yapılmış, gelenekselleşmiş bir feminist eylemin kimi sosyalist gruplarca hakaret ve şiddet de içeren bir şekilde engellenmesi maalesef erkek egemenliğinin, kadına karşı ve transfobik şiddetin her yerde karşımıza çıkabildiğinin somut örneği olmuştur. Siyasi etik gereği başka bir karma sosyalist örgütün eylemine yapılamayacağı aşikar olan bu tavrı Uluslararası Kadınlar Günü’nde kadınlara karşı yapılan bir şiddet olarak algıladığımızı duyuruyor ve kınıyoruz.

Olayın akabinde Partizan tarafından yapılan açıklamayı samimi bulduğumuzu ifade ederken Kaldıraç ve Mücadele Birliği tarafından paylaşılan metinleri, yaşanılanları meşru görmesi itibarı ile eleştiriyoruz.

Yoruma kapalı