Uğur Kurt için Güvenpark’ta oturma eylemi

BoQF24tIAAEu1HQ

Okmeydan’ında polisin saldırısı sonucu silahla ağır yaralanan Uğur Kurt için Ankara’da da eylem vardı.

Güvenpark’ı abluka altına alan polis oturma eylemi yapan 5 kişiyi gözaltına aldı. Polis bir süre sonra Güvenpark’tan çekildi.

Ankara Dayanışması’nın çağrısıyla akşam saatlerinde Güvenpark’ta toplanan yüzlerce kişi polis terörüne karşı oturma eylemi yaptı.

Ankara dayanışması adına basın açıklamasını okuyan Harun Çakmak şunları kaydetti:

Okullarda, meydanlarda, fabrikalarda, sokaklarda, maden ocaklarında hız kesmeden devam ettiğiniz işgal ve katliamlarınıza, dayatmacı haksızlıklarınıza, hukuksuzluklarınıza, adaletsizliklerinize, hırsızlık ve soygunlarınıza, yalanlarınıza, kölece çalıştırmalarınıza, taşeronlaştırmalarınıza, hayır demek, güvencesizliğe karşı mücadele etmek için işgal ettiğiniz bu kent meydanlarında toplanmaya ve sesimizi duyurmaya deva edeceğiz.

SOMA’ da katlettiğiniz maden işçilerinin sesi olmaya devam edeceğiz.

güvenpark eylemDün Soma da maden de katlettiğiniz yüzlerce maden emekçisinin ve onların geride bıraktıklarının sesi olmaya devam edeceklerini belirten Çakmak;

“Cizre Rojava sınırın da aile ziyaretinden gelen çocuk yaşta, 14 yaşında olan ve alnının ortasından kurşunladığınız Ali Özdemir kardeşimizin hayati tehlikesi devam ediyor.

Bugün Okmeydanı’nda Cemevi önünde Berkin Elvan’a adalet için toplanan liseli genç kardeşlerimize polis ateş ederek Uğur Kurt kardeşimizi ağır yaralamış ve hayati tehlikesi devam etmektedir” dedi.

Çakmak ayrıca şunları ifade etti:

“Askerinizle, Polisinizle, Tankınızla, Topunuzla, TOMA’nızla, Panzerinizle de saldırsanız bizim cesaretimizi örseleyemeyeceksiniz. Türk, Kürt, Arap, Ermeni,  Rum, Alevi, Caferi… Bütün halkların hakları için bu meydanlarda toplanmaya devam edeceğiz, diliniz sadece tehdide dönüyor, aklınız sadece yasaklara yarıyor.”

Kitle daha sonra Soma için 24 Mayıs Cumartesi saat 18.00′da Madenci Anıtı’na insanlık zinciri kurma çağrısı yaparak oturma eylemini sonlandırdı.

 

Yoruma kapalı