Selahattin Demirtaş Kocaeli’de halkla buluştu

Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli’de halkla bir araya gelen HDP Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş burada yaptığı konuşmada   “Bu ülke, Soma’daki, Gezi’deki ailelerimiz, Roboski’deki ailelerimiz el ele verirse kurtulur. Siz kendinizi kurtarabilirsiniz. Bu birlik ruhunu taşımak için aday oldum. Bu yalanı ikiyüzlülüğü kırmak için aday oldum. Oy ve mühür sizin elinizde” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’ın Marmara Bölgesi’indeki bir başka durağı Kocaeli’nin İzmit İlçesi oldu. Tanyıldız Düğün Salonu’nda düzenlenen halk toplantısına katılan Selahattin Demirtaş’a Kocaeli’ndeki siyasi parti temsilcileri, demokratik kitle örgütleri, 43 gündür Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde grevde olan Dev-Sağlık İşçileri, ÇHD temsilcileri, Cemevi başkanları ve yüzlerce kişi katıldı. Salona “Halkların Değişim adayı Selahattin Demirtaş”, “Demokratik Değişim barışçı Türkiye” pankartları asıldı. Demirtaş’ın salona girmesiyle yurttaşlar ıslık ve alkışlarla Demirtaş’a yoğun ilgi gösterdi. Burada yapılan açılış konuşmasınınardından sözü ilk olarak Kocaeli Cumhur Meclisi adına Mehmet Akgül aldı. Akgül, Selahattin Demirtaş’ın Türkiye’nin bütün yurttaşlaına eşit bir şekilde yaklaşacak tek adayı Demirtaş olduğunu vurguladı.

Daha sonra söz alan HDP Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş halkı selamlayarak başladığı konuşmasında , kendilerinin Cumghurbaşkanı seçim çalışmaları sürdürdüklerini, yeni bir yaşam önerisi sunduklarını belirterek,  sadece Çankaya’ya çıkmak için bir yarış sürdürmediklerini ifade ederek, “Bizim derdimiz özlemiiz koltuk değil. Koltuk sevenlerin koltuk hasretiyle yanıp tutuşanların, toplumun bütün ezilenlerinin umutlarını bir kenara bırakıp sadece koltuk için mücadele edenlerin geldiği durumu görüyoruz. Koltuktan, paradan başka derdi olmayanların Makamdan mevkiden mülkten başka derdi olmayanların içine düştüğü durumu görüyoruz” dedi.

Ezilenler olarak biz de varız

Türkiye’nin yüzde sekseninin emekçi olduğunu dile getiren Demirtaş, “Kırk kanaat ay sonunu getiren yoksullardır, Kürt’ü, Türk’ü, Çerkez’i, kadını, erkeği yoksul emekçidir. Ama onu yönetenler asla emekçilerin temsil edemediği onların içinden çıkmadı. Cumhuriyet tarihinde ilk defa ezilenlerin içinden çıkacak. Biz de varız bizde halkız ezilenler olarak varız. Bavul içinde para taşımak için değil, ezilenler için buradayız. Çözüm önerilerini anlatırken Türkiye’nin her yerinden milyonlarca emekçi bu ilkeler etrafından birleşecek. Sanmayın ki Karadenizlisi egelisi doğulusu güneylisi mutludur hepimiz eziliyoruz. Hepimiz emekçiyiz bu ülkenin hazinesi üzerinde perişanlık çekiyoruz. Bu bizim kaderimiz değil”  ifadelerini kullandı.

Bu ülkeyi Soma, Roboski, Gezi aileleri el ele verirse kurtarır

“Eğer olacaksa bu ülke değişecekse sizin o temiz duygularınızla değişecek bu ülkeyi liderler kurtaramaz ancak sizler el ele verirseniz kurtulur. Biz bizi kurtarabiliriz. Ancak ezilenlerin birliği kurtulur” ifadelerini kullanan Demirtaş, “Soma, Gezideki ailelerimiz Roboskide ailelerimiz el ele verirse kurtulur. Siz kendinizi kurtarabilirsiniz. Bu birlik ruhunu taşımak için aday oldum. Bu yalanı ikiyüzlülüğü kırmak için aday oldum. Oy ve mühür sizin elinizde.  Emeği üreteni ortaya koyan biz ama her gün tv’lerde hakaret dinleyen yine biz.  Aleviye, işçiye, köylüye hakaret ediyor. Kendisine oy vermeyen herkes onun gözünde şeytandır” şeklinde konuştu.

Biz bavulla para taşımıyoruz, biz halkız sana mecbur değiliz

Halka karşı bu kadar öfke biriktirmiş birinin halkın Cumhurbaşkanı olamayacağını söyleyenDemirtaş, “Bunlar teröristtir bunlar kandan besleniyor dedin bizler için. Çocukları gençleri sokakta katlederek işkence ettin ardından bunu yapanlara teşekkür ettin. Hopa’da aynısını yaptın gezide aynısını yaptın somada aynısı yaptın pek sen kimin Cumhurbaşkanı oldun ülkeniz yüzde 80’i bundan oluşuyor senin gibi bavulla para taşımıyoruz. Biz halkız sana mecbur muyuz ?. Halk kendi kendini yönetecek” diye konuştu.

Suriye’de kelle kesenlerin ihtiyaçlarını karşılayanlar barıştan söz edemez.

AKP’ye oy verenleri düşman ilan etmediklerini, bütün kimlikleri korkmadan her yerde dile getireceklerini, ifade ederek, “Her yerde kendi öz benliğimizle var olarak kardeşliği inşa edebiliriz. Çünkü tek kimliği bu dünyada egemen yapmak diğer kimliklere hakaret etmektir. Bunu başkası yapamaz biz yapabiliriz. Suriye’de barbarların, teröristlerin, kelle kesenlerin ihtiyaçlarını karşılayanlar bu ülkede barıştan kardeşlikten bahsedemez. Milletvekillerimize bile yeri geldiğinde terörist diyebilmiştir. Bu ülkeden en çok kan akmasın diyen barış olsun diyen bizlere hakaret etmiş biri bu ülkede nasıl barıştan söz edebilir” diyerek tepki gösterdi.

Gururla sandığa gideceğiz

Her bir oyun kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, “Ben holdinglerden para babalarından oy beklemiyorum. Vereceklerse bile vermesinler. Bu ülkenin dağının taşını madenini satıp yüzlerce servet sahibi olanlardan destek beklemiyorum.  Birinci ve ikinci turda hepinizin sandığa giderek halkın cumhurbaşkanını artık Çankaya’ya taşımanızı bekliyorum. Tatilde olanlar, mevsimlik işçi olarak çalışanlar gururla gümbür gümbür onurlu iradenizle tercih etmenizi istiyorum sizden” dedi.

Yeni bir Türkiye inşa edelim

43 gündür  Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde direnişte olan Dev-Sağlık İş işçilerinin Kocaeli Üniversitesi Rektörü tarafından ziyaret edilmediğini, sıkıntılarının dinlenmediğini kaydeden Demirtaş, “Grevdeki arkadaşlar işten atılan işçi arkadaşlarımız cumhurbaşkanınız Çankaya’da değil yanınızda olmalı. İsmi devlet başkanı değil halk başkanı halkın yanında olan başkanı seçiyoruz. Cumhurbaşkanı küçük yaşta evlendirilen kızların yanında olmalı nerde bir başörtüsünde dolayı hakaret ederse yanında olmalı. Alevi inancından dolayı eziliyorsa cumhurbaşkanın o akşam onun evinde olup onun yemeğini yemeli.  90 yıldır o kafayla bu ülkeyi yönetiyorlar onlardan fayda yok. Kürt ve Türk halkının, alevinin gençlerin yardımıyla yeni bir Türkiye inşa edelim. Bu ilkelere destek vermiş hiç kimseyi asla mahçup etmeyeceğiz. Göreceksiniz biz kazanacağız” dedi.

Yoruma kapalı