AKP’nin küskünleri ve Cemaat üyeleri yeni parti kuruyor

AKP’den istifa ederek bağımsız kalan Kütahya Milletvekili İdris Bal, bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmenin ardından Bal, TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Partileşme konusunda uzun süredir çalışmalarının olduğunu belirten Bal şunları söyledi: ”Bizim uzunca süredir çalışmalarımız var. Arkadaşlarımızla beraber, farklık esimlerle. Yeri ve zamanı gelince açıklayacağız. Partileşme noktasına gelindi. AKP içinden bize katılacak arkadaşlar da var. 20′ye yakın milletvekili partimize katılacak. Partinin kuruluşundan sonra katılım sayısı artabilir. Kuracağımız parti merkez sağ bir parti olacak.” dedi.

Partinin liderliğini kim yapacak sorusunu Bal, “1,5 2 yıldır bu çalışmanın önderliğini, liderliğini ben yapıyorum. Biz geçmişteki liderlikten ağzı yanan insanlar olarak istişare diyoruz” diye yanıtladı. 2015 seçimlerine parti hazır olacak mı? sorusuna Bal, “Şekli durumu anlamında 2015’e giremeyen bir hareket yaşayamaz” dedi

Yeni partiye AK Parti’den istifa eden ve Gülen cemaatine yakın oldukları ileri sürülen bazı milletvekillerinin daha katılması bekleniyor. İdris Bal da Fethullah Gülen Cemaati’ne yakınlığıyla biliniyor.

İdris Bal

Yoruma kapalı