Suriye’nin Morek kenti IŞİD ve Nusra’dan temizlendi

Esad rejimine bağlı Albay Suheyl Hasan komutasındaki Suriye ordusu birlikleri, yaklaşık bir ay önce Hama kırsalında başlattığı temizlik operasyonun son aşamasında Morek kasabasını Nusra ve müttefiklerinden temizledi. Albay Suheyl Hasan’ın Hama’nın kuzeyindeki Morek’i kontrol altına almasıyla bu bölgeyi bir yıldır işgal altında tutan silahlı gruplara Şam-Halep anayolunun kapandığı bildirildi.

Morek’in kontrol altına alınmasından sonra Suriye ordusunun İdlib’in güney kırsalına yoğunlaştığının belirtildiği haberde Albay Hasan’ın yeni hedefinin Han Şeyhun kasabası olduğu ifade edildi. Türkiye sınırındaki İdlib kırsalı, lojistik ikmali bakımından silahlı gruplar açısından büyük önem taşıyor. Suriyeli bir askeri kaynak, Morek’in Suriye ordusu tarafından kontrol altına alınmasıyla silahlı grupların Hama’nın kuzey kırsalı ile İdlib’in güney kırsalı arasındaki bağlantısının koptuğunu söyledi.

Suriyeli askeri kaynak, “terörist gruplar, şunu çok iyi biliyor ki Morek’in özellikle de kentin kuzeyinin kurtarılması, Suriye ordusunun İdlib kırsalındaki Maarrat Numan’a 3 kilometre mesafedeki Vadi ed-Dayf’a doğru hareket edeceği anlamına geliyor. Eğer Suriye ordusunun askeri planı 2 yıldır başta Nusra olmak üzere terörist grupların kuşatması altında bulunan Vadi ed-Dayf askeri üssüne yönelik kuşatmayı kırmaksa bir sonraki hedef Han Şeyhun ve Hiş kentleri olacak. Bu durumda Kaplan’ın (Albay Suheyl Hasan) ‘sırtlanların yuvası’ olarak bilinen İdlib’in güney kırsalına ilerlemesini bekleyebiliriz” dedi. (Fars)

Suriye ordusu esad

Yoruma kapalı