Çapa’da uyarılar dikkate alınmadı yangın çıktı

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından yapılan uyarılara rağmen alınmayan önlemler bugün bir yangına neden oldu.

Öğle saatlerinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi Mono Blok’ta bir yangın çıktı. Yangın birinci katta bulunan asansörün yanındaki boşlukta elektrik kablolarının geçtiği yerde meydana geldi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından boşlukta birçok çöp, sigara izmariti, eldiven, atık tespit edildi. İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi tarafından yapılan açıklamada “muhtemelen üst katlardan bu boşluğa açılan bir yer olduğunu düşünüyoruz.” denildi.

Yangın sonrasında itfaiye aracı araba yoğunluğundan bina önüne yaklaşmakta zorlandı. Bu telaş içinde kafasını bir yere çarparak yaralanan iki kişi var.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi iki ay evvel dilekçe vererek yangın tatbikatlarının yapılıp yapılmadığını Dekanlığa sormuş ve gerekli önlemlerin alınıyor olduğu cevabını almıştı.

Yapılan açıklamada: “Gerek elektrik kablolarının geçtiği boşluğun çöp dolu olması gerek bir yangın merdiveninin açılmayışı gerek toplanma alanı olarak belirlenen bina önündeki boşluğun otopark yapılması ve itfaiye aracının yaklaşmasındaki zorluklar durumu özetler mahiyettedir…
İstanbul Üniversitesi’nde işçi sağlığı, iş güvenliği ve genel olarak halk sağlığı sorunlarının çözülmesi için yönetimi gerekli önlemleri almaya devam ediyoruz. İşiniz hakkını arayan çalışanlara soruşturma açmak değil acil önlemleri almak… Sağlık ve güvenlik önlemlerinin alındığı bir hastane istiyoruz…” denildi.

Yoruma kapalı