CHP: Genelkurmay IŞİD’e neden terör örgütü demiyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, askerler ile IŞİD çetelerinin sınırdaki buluşmasına ilişkin Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada IŞİD’e neden terör örgütü denilmediğini sordu.  CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu DİHA’nın ortaya çıkardığı ve askerler ile IŞİD çetelerinin ilişkisini gösteren görüntülere ilişkin, Genelkurmay’a “madem sınır ihlali yapan silahlı militanları yakaladınız, neden yasal işlem yapmadınız? ” sorusunu yöneltti. Tanrıkulu, “Genelkurmay açıklamasında Türk askerlerinin sınırda militanları uyardıkları ifade ediliyor. Oysa oradaki görüntüler ikaz görüntüsü değil, daha çok sohbet etme görüntüsü içeriyor” dedi.  Tanrıkulu Genelkurmay’a cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti:

“* Görüntülerde sınırdaki iki kişinin ellerinde silah olduğu açıkça görülüyor. Objektif bir gözle bakıldığında da bu kişilerin IŞİD vahşet örgütünün militanı oldukları izlenimi çıkıyor. Neden Genelkurmay açıklamasında bu silahlardan hiç bahsedilmiyor?

* Genelkurmay açıklamasından, bu kişilerin Türkiye sınırları içinde oldukları, bu nedenle Türk askerlerinin kendilerini sınır dışına çıkmak için uyardıkları ifade ediliyor. Militanların Türkiye sınırı içinde oldukları kabul edildiği halde, neden silahlı bu iki kişi hakkında yasal işlem yapılmadı?

* Genelkurmay daha önce yaptığı açıklamalarda, “terör örgütü” olarak bahsederek, PYD’nin sınırı geçen üyeleri hakkında yasal işlem yapıldığını bildirmişti. Neden bu seferki açıklamada IŞİD’den terör örgütü olarak bahsedilmiyor?

* Genelkurmay açıklamasında, askerlerin mayınlı bölgedeki iki kişiyi uyardıkları ifade ediliyor. Dolayısıyla askerler ile o kişiler arasında diyalog geçtiği kabul ediliyor. Bu diyaloğu gerçekleştiren TSK personeli kimdir? Bu personel, IŞİD terör örgütü üyeleri ile hangi dili konuşmaktadır? Ya da IŞİD terör örgütü üyeleri Türkçe mi biliyorlardı? ”

sezgin-tanrikulu.jpg

(DİHA)

Yoruma kapalı