DEDAŞ işçileri 5 gündür direniyor

dedas-iscisi-direnisi-surduruyor5f6595382f4067d2208b

İşçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması, işten çıkarmaların yasaklanması, ücret zammı ve ücretlerin zamanında yatırılması, fazla mesai ve bayram mesaisi ücretlerinin ödenmesi gibi taleplerle iş bırakan Enerji Sen üyesi DEDAŞ işçileri, direnişlerinin 5. gününde. İşçiler dün akşam, grev kırıcılığı yapılarak yerlerine başka işçi getirilmesini protesto etti.

Adem Demirer, DEDAŞ’ın kendi asıl işi olan arıza bakım onarım işinin yıllardır hukuksuz bir şekilde taşeronlar üzerinden yürütüldüğünü belirterek, “1-2 yılda bir tekrarlanan ihaleler sonucunda her defasında işten çıkarılmakla tehdit ediliyoruz, her defasında hukuksuz sözleşmelere imza attırılıyor” dedi. Direnişe devam edeceklerini söyleyen Demirer, “Geçen süre içinde işveren ve polisler tarafından defalarca tehdit edildik. Sendika yöneticilerimiz gözaltına alındı. İşyerimize giriş çıkışımız engellendi. Biz, işçi sağlığı ve iş güvenliği tedbirlerinin alınmasını, işten çıkarmaların yasaklanmasını, maaşlarımıza zam yapılmasını ve zamanında yatırılmasını, fazla mesai ve bayram mesaisi ücretlerimizin ödenmesini talep ediyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar buradan ayrılmıyoruz” dedi.

DEDAŞ binası önünde direnişlerini sürdüren işçilere KESK Şubeler Platformu, Eğitim Sen Diyarbakır Şube Yönetimi, Tarım Orkam Sendikası Şube Yöneticileri, Tüm-Bel Sen Diyarbakır Eşbaşkanları,  DİSK/Genel-İş Diyarbakır Şubesi, EMO Şube Yönetimi, Urfa EDAŞ çalışanları,  HDP Temsilcisi İrfan Söne, mahalle muhtarları destek ziyaretinde bulundu.

Öte yandan direnişteki işçilerle polis arasında kısa süreli bir arbede yaşandığı ifade edildi.

Yoruma kapalı