Eğitim Sen’in Kobane grevine katılan öğretmenlere soruşturma

Eğitim Sen’in çağrısıyla İstanbul Bağcılar’da Kobani ile dayanışmak amacıyla greve çıkan öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı.

eğitim-sen-22-ekim-2014

İstanbul Bağcılar’da bağlı bulundukları sendikalarının çağrısı üzerine Kobane ile dayanışmak için iş bırakan öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırılarını kınamak ve bu saldırılara karşı Kobani ile dayanışmak amacıyla 8- 9 Ekim tarihlerinde çıkmıştı.

Birgün gazetesinden Serbay Mansuroğlu’nun haberine göre, Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü greve katıldığını tespit ettiği öğretmenlere soruşturma tebligatlarını gönderdi. Öğretmenler ise başlatılan soruşturma kapsamında sendika genel merkezinin hazırladığı ortak savunmaları verdi.

‘Hukuki ve fiili mücadelemizi sürdüreceğiz’

Eğitim Sen 1 Nolu Şube yöneticilerinden Barış Uluocak soruşturmaya tepki gösterdi.

“Bağcılar adeta yeni Türkiye hukuksuzluğunun model ilçesi haline geldi. İlçe Milli Eğitim yetkilileri ve kaymakamlık, AİHM ve Danıştay kararlarına, Anayasa maddelerine ve İLO sözleşmelerine rağmen üyelerimize greve çıkmaları nedeniyle soruşturma açmaya devam ediyor.

“Bu cezalar için tek tek iptal davası açtık. Benzer bir hukuki süreci yeniden işleteceğiz. Bağcılar İlçe Milli Eğitiméin alışkanlık haline getirdiği bu sindirme amaçlı hukuksuzluk operasyonlarına karşı hukuki ve fiili mücadelemizi sürdüreceğiz.”

Öğretmenlerin verdiği ortak savunmada ise şu ifadeler yer aldı:

“8-9 Ekim 2014 günlerinde mazeretsiz olarak göreve gelmediğim belirtilerek ifademe başvurulmaktadır. Üyesi olduğum KESK’e bağlı Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu, 7 Ekim 2014 tarihinde; “Konfederasyonumuz KESK’in IŞİD isimli vahşi örgütün soykırım amaçlı saldırılarını kınamak, bu saldırılara direnen halklar ve Kobani kenti ile dayanışmak amacı ile 9 Ekim 2014 tarihinde hizmet üretiminden gelen gücü kullanma kararının ‘İnsanlığın Ortak Değerlerine Sahip Çıkıyoruz, Savaşı Durduralım’ şiarı ile birleştirilerek 8-9 Ekim 2014 tarihinde iki gün süre ile grev biçiminde uygulanmasına” karar vermiştir. Ben de sendika üyesi olarak 8 ve 9 Ekim 2014 tarihlerindeki eyleme demokratik tepkimi göstermek amacıyla katıldım.”

Kaynak : İMÇ

Yoruma kapalı