Halk Cephesi’nden Nurtepe’de 2 Temmuz anmasına saldırı

İstanbul Nurtepe’de 2 Temmuz Anması yapmak için Gezi isyanı sırasında özgürleştirdikleri Nurtepe Gezi Parkı’nda sinevizyon gösterisi gerçekleştirmek isteyen SYKP’lilere Halk Cephesi tarafından saldırı yapıldı.

2 Temmuz etkinliğinin duyurusu için Nurtepe caddesi üzerinde stant açan SYKP üyelerine Halk Cepheli bir grup gelerek oranın “Çayan Mahallesi” olduğunu, kendileri dışında hiç kimsenin siyaset yapmasına izin vermeyeceklerini söyleyerek fiziki saldırıda bulunuldu.

Aynı sırada etkinliğin gerçekleştirileceği parka da saldırılarak etkinlik için toplanan insanlar tartaklandı, etkinlik için kurulan cihazlar tahrip edildi.

Durumun daha da provakatif hale gelmemesi için fiili bir karşılık vermeyen SYKP üyeleri, mahalledeki diğer devrimci kurumlar ve HDK/HDP bileşenleriyle bir yürüyüş düzenleyerek Halk Cephesi’nin bu tutumunu protesto ve teşhir ettiler.

SYKP ve diğer kurum temsilcileri gerçekleştirdikleri toplantı sonucunda 2 Temmuz 2014 akşamı 21.00’da Nurtepe’de hem 2 Temmuz 1993 devlet katliamını hem de 2 Temmuz anmasına saldıran Halk Cephesi’ni protesto etmek için bir yürüyüş düzenleme kararı aldılar.

Siyasihaber.org / İstanbul

Screenshot_2014-07-01-23-33-40

Yoruma kapalı