“HDP’nin siyaseti seçimle sınırlı değildir”

100_6E3Q5Z6C5M2Q5S2H1K2Q7V5C7I1R0Y
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İlçe Başkanı Ali Karasu, Belediye Eş Başkan Adayı Seyfi Altın ve İlçe Örgütü yöneticileri yaptıkları basın açıklamasıyla Samandağ halkına teşekkür etti.
“Bu seçimlerin diğerlerinden farkı, bir genel seçim havasında geçmiş olmasıdır” diyen Belediye Eş Başkan Adayı Seyfi Altın; “Emek yoğunluklu bir seçim daha atlattık.  Türkiye’nin iç ve dış siyasetinin belirleyici olduğu bu seçimde partimiz HDP; halkların ortak partisi olma, kardeşliği savunma ile öne çıkmıştır” dedi.
HDP’nin siyasetini seçim ile sınırlamadığını, yılın 12 ayı bütün toplumsal konularda hem söz söyleme, hem eylem yapma bilinciyle davrandığını ve bundan sonraki süreçte bu görevini yerine getirmeye devam edeceğini kaydeden Altın şu açıklamalarda bulundu:
“HDP, Gezi süreci ve Suriye savaşı gibi Türkiye’de yaşayan herkesi ilgilendiren konularda halkın yanında olmaya, alanlarda örgütlenmeye devam edecektir. Bunu sırf seçimlerde oy almak için kullanma basitliğine düşmeksizin, ayrıştırıcı değil birleştirici bir biçimde yapmaya devam edecektir. Sol görünümle Ermeni ve Kürt düşmanlığı üretmek değil, tam da Samandağ’daki kardeşlik ortamını tüm dünyaya model olarak gösterebilme bilinciyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Seçim süresince değerli halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Halk yararına olanın yanında, zararlı olanın karşısında olacağız. Her zaman kamusal olandan yana tavır takınacağız. Yaşanılır bir kent için halkımızla siyasi irademizi buluşturarak projeler üretecek ve bunların hayata geçmesi için çalışmalar içinde olacağız.
Samandağ’ın hala üzerinde hayalet gibi dolaşan enerji tekellerinin yaşam alanlarımıza rüzgar türbinleri dikmelerine karşı çıkacağız. Bunları yapmak için belediye yönetiminde olmak zorunlu değildir. Önce duyarlı bir insan ve sonra örgütlü olmak yeterlidir. Tabii mensubu olduğun siyasi partinin bu konulardaki bakış açısı ve yaklaşımı çok önemlidir. HDP insanı ve doğayı merkezine alan bir partidir. Bu bilinçten hareketle siyasal ve toplumsal pratiğini örecektir. Değerli Samandağ halkı, bu seçimde bizlere muhalefet görevi vermiştir. Bu görevi yerine layıkıyla getireceğiz. Verilen her oy bizler için çok değerlidir. Oy veren ve oy vermeyip muhalefet görevini layık gören değerli halkımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca zor koşullarda HDP siyaseti yürüten HDP emektarlarına da teşekkür ediyoruz.”

Yoruma kapalı