IŞİD Kobanê’de fosfor bombası kullanıyor

Halep kırsalının Kobanê (Ayn el-Arap) Kasabasına giren Rus RT Televizyonu IŞİD terörüne maruz kalan kent ahalisinin aralarında fosfor bombalarının da bulunduğu uluslararası hukuk tarafından yasaklanmış bombalara maruz kaldıklarını kanıtlayan görüntüler yayınladı.
RT muhabiri Kobanê ahalisinin IŞİD tarafından uluslararası hukukça yasaklanmış bombalara maruz kaldıklarını görüntü ve yerel ifadelerle belgelerken, fosfor bombalarının etkilerinin masum sivil insanların vücutları üzerinde bariz şekilde görüldüğünü aktardı.
Yerel kaynaklardan naklen RT muhabiri, Erdoğan rejiminin desteklediği IŞİD’in Kobanê’de masum insanları vahşice infaz ettiklerini, sivil yerleşim alanlarını kullanımı yasak olan bombalarla bombaladığını ve toplu katliamlar gerçekleştirdiğini bildirdi.
RT muhabiri IŞİD’in aleni olarak işlediği savaş suçlarına işaret ederken, medyanın henüz ulaşmadığı ve gizli kalan vahşet örneklerinin çok daha vahim olduğuna dikkat çekti.
Bu arada kenti eline geçirmek için ölümüne çatışan IŞİD tekfircileri Kobanê ahalisi tarafından büyük bir yenilgiyle kent sınırları ötesine püskürtüldüler.

Kaynak: RT (Rusya Televizyonu)
141019_kobane-fosfor-bombasi

Yoruma kapalı