IŞİD’i vuran bir Suriye uçağı İsrail tarafından düşürüldü

Suriye’ye ait Rus yapımı Sukhoi savaş uçağı, Golan Tepelerinde uçarken İsrail tarafından düşürüldü. Suriye olayı doğrulayarak, “bu bir saldırı eylemidir. İsrail’in IŞİD ve El Nusra’ya desteğini göstermektedir” dedi.

İsrail’in 30 yıldan bu yana ilk kez Suriye’ye ait bir savaş uçağını hedef alarak düşürdüğü ifade ediliyor. İsrail ordusu üç hafta önce de yine aynı bölgede bir adet insansız hava aracını düşürdüğünü açıklamıştı.

El Alem televizyonu ise Suriye Ordusu yetkililerine dayandırdığı haberinde, Rakka’da IŞİD’e yönelik nitelikli bir operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi. Cuma günü saat 11.00 sıralarında gerçekleştirilen operasyonda IŞİD’in 1. komuta düzeyindeki bir lideri de öldürüldü. Suriye Ordusu bu operasyonda, sahadaki ”takip ve izleme birimlerini” (Halk Komiteleri) ve bir kaç gündür bölgenin üzerinde uçarak bilgi toplayan keşif uçaklarını kullandı.

Takip edilen IŞİD’in liderleri, Rakka merkezi cezaevi doğusundaki Marude bölgesine giriş yaptıktan sonra, istihbarat kaynaklarından aralarında 1. komuta düzeyinde olan bir ismin de olduğu bilgisi Suriye Ordusuna ulaştırıldı. Toplantıda hazır bulunan IŞİD komutanlarından 27 ismin çoğunun bu saldırı sonrası öldüğü aktarıldı.

suriye uçağı

Yoruma kapalı