KTÜ’de faşist saldırı: Metehan Tuna Göre adlı öğrenci yoğun bakımda

Karadeniz Teknik Üniversitesi Öğrenci Kolektifi üyesi Metehan Tuna Göre, faşistler tarafından saldırıya uğradı. Beyin kanaması geçiren Göre’nin yoğun bakımda tedavisi sürüyor ve hayati tehlikesi devam ediyor. Ailesinin ve yoldaşlarının hastanedeki bekleyişi sürüyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde daha önce de çok defa üniversitelilere pusu kuran ve bir çok üniversitelinin yaralanmasına neden olan üniversitenin Öğrenci Derneği’nde örgütlenen faşist grup bugün bir üniversiteliye daha saldırdı. Metalurji ve Malzeme Mühendisliği öğrencisi olan Öğrenci Kolektifleri üyesi Mete Han Tuna Göre, bugün (21 Eylül) Merkez Kalkınma Mahallesi’nde bulunduğu bir sırada faşistlerin saldırısına uğradı. Yolda yürümekte olduğu sırada Bilgisayar Mühendisliği öğrencisi olan Alperen Mergen ve etrafındaki faşist grup tarafından yaralanan üniversiteli darp raporu almak üzere hastaneye gitmesinin ardından acilen yoğun bakıma alındı. Daha önce de aynı kişiler tarafından saldırıya uğrayan ve suç duyurusunda bulunan Mete Han Tuna Göre her hangi bir sonuç elde edememişti.

KTÜ Kolektif konu ile ilgili sosyal medya hesaplarından bir dizi duyuru yayınladı.  Kolektif’in açıklaması şöyle, “Yoldaşımızın canına kast edenlere duyurulur: FAŞİST BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ! BU KİRLİ TEZGAHI KURANLAR TEKER TEKER HESAP VERECEK! Saldırıyı önlemek üzere hiç bir önlem almayan ve defalarca gerçekleşen bu saldırılara seyirci kalan hatta pek çok zaman açıktan destekleyen gerek okul yönetimi ve Trabzon Emniyet’ine sesleniyoruz. Bir insanın canına teşebbüs eden kişiler hakkında gerekli işlemleri ve cezai yaptırımları derhal uygulayın!”

Kolektif, saldırıyı gerçekleştiren faşistlerden birisi olan Bilgisayar Mühendisiliği öğrencisi Alperen Mergen’in fotoğrafını da yayınlayarak teşhir etti. (Sendika.Org / Kolektif.net)

metehan

Related Articles

Köşe Yazıları
Özcan Kırbıyık
Türk ordusu -Roboski’de- görevini samimiyetle yerine getirmiştir!
Özcan Kırbıyık

Onur Arpaçukuru
Mülkiye Biat Etmez
Onur Arpaçukuru

Ömer Gül
Her şey önce üniversitede başlar direniş de
Ömer Gül