PTT inşaatı işçileri eyleme devam ediyor

 

İnşaat-İş Sendikası üyesi işçilerin, alacakları ödenmediği için PTT’nin Sirkeci’deki binasının önünde 13 Ekim’de başlattığı eylem sürüyor.

inşaat iş

 

PTT binasının restorasyonunda çalışan inşaat işçilerinin hakları ödenmeden şantiyeden zorla çıkarıldığı, bazılarının sigortasız çalıştırıldığı ve şantiyede güvenlik tedbirlerinin alınmadığını söyleyen işçiler, gasp edilen hakları için PTT binası önünde eylem başlatmıştı.Alacakları ödenmediği için PTT’nin Sirkeci’deki binasının önünde eylem yapan İnşaat-İş Sendikası üyeleri, tüm emekçilerin desteğini bekliyor.

Hafta içi mesai saatlerinde eylemlerini sürdüren işçiler, “Dünyayı biz inşa ediyoruz. Altında yine biz kalıyoruz” pankartla bekliyor. İşçiler, ek hizmet binasının tadilatını yapmış ancak yaklaşık 4 aylık maaşları ödenmemişti.

PTT: Karışmıyoruz

İnşaat- İş yöneticileri, bir kez daha PTT Sirkeci yetkilileriyle görüştü. PTT yetkilileri, işçilerin taşeron şirket  Zamir İnşaat ile görüşmesi gerektiğini söyledi. PTT yetkililerinin bu tutumuna tepki gösteren işçiler, “PTT Başmüdürlüğü ihaleye verdiği işin nasıl yapıldığını kontrol etmek zorunda” dedi. Taşeron şirkette çalışsalar bile asıl patronun PTT olduğuna dikkat çeken işçiler, “Onlar bizim bırakıp gitmemizi bekliyor. Ancak gasp edilen haklarımızı almadan gitmeyeceğiz. Mücadele edeceğiz” dedi. İşçiler, tüm emekçilerin dayanışmasını beklediklerini söyledi.PTT binası merdivenlerinde oturma eylemi başlatan işçiler haklarını alana kadar her gün eylemlerine devam edeceklerini duyurdu.

Birgün

 

Yoruma kapalı