Samsun’da Demirtaş çalışmasına saldırı

samsun saldırı2

Samsun’da cumhurbaşkanlığı seçimleri için Çiftlik Caddesi’nde çalışma yapan HDP üyelerine faşist saldırı gerçekleşti.  HDP üyelerinin astığı  afişleri yırtan grup ardından  HDP’lilere saldırdı. Faşistlere karşılık veren HDP üyeleri, afiş yırtan faşistleri uzaklaştırdı.

Daha sonra “Faşizme Karşı Omuz Omuza¨, ¨Karadeniz Faşizme Mezar Olacak¨ , ¨Yaşasın Halkların Kardeşliği¨sloganlarıyla çalışmaya devam edildi. Ardından kalabalık bir grup ile gelen faşistler HDPlilere taşlarla saldırdı. O sırada alana gelen yunus polislerinin, faşist kitleyle beraber HDPlilere tekme ve yumruklarla saldırdı. Polisin hiç bir önlem almaması ve faşist kitleye müdahalede bulunmaması kitlenin toplanmasına ve provakasyon yaratmasına olanak tanıdı.

HDP’lilerin sığındığı  Kahvehanede faşistler tarafından kuşatıldı. Polisin araçlarla “gözaltına almayacağız, güvenli bölgeye götüreceğiz” bahanesiyle HDP’lileri alandan uzaklaştırmak istemesine tepki gösteren HDP’liler polisin bu teklifini reddederek polise faşistlerin dağıtılması gerektiği söylendi. HDP’liler saldırının ardından gruplar halinde dağıldı.

Faşist saldırıda Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) üyesi Kaan Şen yaralandı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Şen’in tomografisi çekildi, sağlık durumu iyi.

 

Yoruma kapalı