Sinop’ta gençlik ve doğa kampına faşist saldırı

Gençlik Muhalefeti’nin, Sinop Hamsilos’ta yapılması planlanan nükleer santrale ve yaratacağı tahribata dikkat çekmek için düzenlediği “Nükleere Karşı Gençlik ve Doğa Kampı” yaklaşık 50 kişilik faşist grubun saldırısına uğradı. Saldırı devrimci-demokratik çevrelerden tepki aldı. 

 

İlk saldırı Sinop Merkezde!

Kampın finalinde şehir merkezinde yapılan halk konserinin ardından, konser alanını ve alanda bırakılan çöpleri toplayan gençlerin önünü kesen küçük bir grubun saldırısını püskürten gençler, otobüslere bindikleri sırada daha kalabalık bir saldırıya maruz kaldılar. Otobüslerin taşlandığı ve gençleri linç etmek için girişilen bu saldırıdan kurtulan ve kamp alanına dönen gençler, 7-14 Temmuz’da Gençlik Muhalefeti ve GÜMÇED’in birlikte düzenlediği “Doğa ve Gençlik Kampına” katılmak için hazırlıklara başladılar.

“Gece Burada Kalmayın”
Bu sırada kamp alanına gelen bir sivil polisin gençleri isimleriyle çağırarak “Burada bu gece kalmayın sizin için iyi olmayabilir, gece buraya da gelirler, buradan gidin” diyerek şehir merkezinde yaşananların aslında organize bir faşist saldırı olabileceği izlenimi yaratsa da gençler hazırlıklarına devam ettiler.

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise yaklaşık 50 kişiden oluşan, içlerinde AKP’liler ve Ülkücüler bulunan sopalı grup, kamp yerini basarak savaş alanına çevirdi. Kamp alanına bu olay üzerine gelen jandarmaya da saldıran ve silahlarını almaya çalışan faşist kalabalık 11 genci yaraladı.

Gerze Belediyesi’nden Destek

Gerze Belediyesi, hem yaralanan gençlerin hastaneye kaldırılması hem de kamp alanının yeni bir saldırıya karşı tahliye edilmesi için insanî ve teknik desteğini gençlere sundu. 11 yaralı arasında omzu, kolu, burnu kırılanların olduğu, başından yaralananların ise müşahede altına alındığı öğrenildi.

Gençlik Muhalefeti olay üzerine yaptığı açıklamada; “Faşist saldırılara şimdiye kadar boyun eğmedik; ne bu saldırı karşısında korktuk, ne de bundan sonra AKP’nin resmi ve sivil çetelerinin girişecekleri karşısında korkacağız. AKP’nin tüm saldırılarına karşı yaşanabilir bir ülke için direneceğiz!” dedi.

SYKP Üniversite Bürosu’ndan açıklama ve kınama

SYKP Üniversite Bürosu’da bir açıklama yaparak yaşanan faşist saldırıyı kınadı. açıklama şöyle:

Nükleere de, Faşist Çetelere de Geçit Yok
Gençlik Muhalefeti’nin, Sinop Hamsilos’ta yapmayı planladığı nükleer santrale ve yaratacağı tahribata dikkat çeken “Nükleere Karşı Gençlik ve Doğa Kampı” yaklaşık 50 kişilik faşist grubun saldırısına uğradı. Bu saldırı sonucunda 11 kişi yaralandı.
Bizler saldıranları tanıyoruz! Yerel seçimler öncesinde de Giresun ve Bulancak’ta partimize saldırılar geçekleşmişti. Karadeniz’de polis ve faşist çetelerin işbirliği ile gerçekleşen bu saldırılarla devrimcileri yıldırmaya çalışmaktadırlar. Fakat Devrimciler bu saldırılar karşısında yılmayacaklardır. Karadeniz’de sömürü düzenine, doğanın talanına , nükleerle geleceğimizin yok edilmesine ve faşist çetelere karşı mücadelemiz geçmişte olduğu gibi devam edecektir!
Üniversitelerde devrimci demokrat yurtsever öğrencilere okul yönetimleri, polis ve faşist çeteler organize bir şekilde saldırmaya devam etmektir. Açılan soruşturmalar polisler tarafından gerçekleşen ev baskınları, gözaltılar, faşist çetelerin saldırıları üniversitelerde yükselen mücadeleyi söndürmeye çalışmaktadırlar. Bu çabaları beyhudedir! Bizler bu saldırılar karşısında devrimci dayanışmayı büyüterek mücadelemize devam edeceğiz. Faşizme karşı omuz omuza şiarıyla tüm bu saldırılar bertaraf edilecektir.

SYKP ÜNİVERSİTE BÜROSU

 

Yoruma kapalı