SYKP Avrupa Buluşması gerçekleşti

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Avrupa Buluşması, 18-20 Nisan tarihlerinde, Almanya‘nın Ulm şehrinde gerçekleştirildi.

SYKP Avrupa Buluşması, bu yıl Ulm şehrinde gerçekleştirildi. 18-20 Nisan tarihlerinde yapılan toplantıya; Almanya, İsviçre, Avusturya, Hollanda, Fransa, Danimarka gibi çeşitli Avrupa ülkelerinden katılımların yanı sıra, Türkiye’den SYKP Eşbaşkanı Tuncay Yılmaz, Eşbaşkan Yardımcısı Mustafa Kahya, Merkez Yürütme Kurulu üyelerinden Kenan Kalyon, SYKP kurucularından Nuran Ağan ve Ali Genç katıldı. Ayrıca, parti kurucularından Mahir Sayın da toplantıya katılanlar arasında yer aldı.

Avrupa’nın çeşitli kent ve ülkelerinde örgütlenen SYKP’liler, 18-20 Nisan tarihlerinde Avrupa’da ilk kez toplandı. Toplantının gündem maddeleri arasında, genel siyasal durum değerlendirmesi, Rojava ve Kürdistan’daki gelişmeler, seçimler, HDK/HDP ve SYKP’nin ilişkileri konuları yer aldı. Toplantıda ayrıca SYKP’nin Avrupa’daki örgütlüğünün durumu, sorunları ve gelişme kanalları üzerinde duruldu “Nasıl bir Avrupa çalışması?” sorusuna yanıt arandı. Ülke koordinasyonlarının eşsözcülerinin katılımıyla bir Avrupa Koordinasyonu oluşturulması kararlaştırıldı.

SYKP Avrupa toplantısında, ilk kez yurtdışında da oy kullanılacak olması nedeniyle, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik Avrupa’da politik çalışma yapmanın önemi vurgulandı. Öncelikli olarak “Avrupa’dan Tayyip’e oy yok” adıyla yoğun bir seçim kampanyası yürütülecek.

Beklenenin üzerinde büyük ilgi gören buluşmanın devamı yönünde karar alan SYKP’liler, bu buluşmaları geleneksel hale getireceklerini belirttiler. SYKP 2. Avrupa Buluşması’nın önümüzdeki yıl 3-5 Nisan tarihlerinde, İsviçre’de gerçekleştirileceği açıklandı.

Siyasihaber.org / Ulm, Almanya / Hüseyin Şenol

140424_sykp-avrupa2 140424_sykp-avrupa1

Yoruma kapalı