SYKP’den açlık grevindeki gazetecilere destek ziyareti

1973845_10201565753087544_1974493678_o

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP)  üyeleri 8 sosyalist için açlık grevinde olan gazetecileri ziyaret etti.

SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz ve HDP Beşiktaş Belediye Eş Başkan Adayı Ahmet Saymadi de açlık grevindeki gazetecileri ziyaret edenler arasındaydı.

Gazeteci Semra Çelebi, iki gündür eylemleri sırasında karşılaştıkları olumlu tepkileri ve 8 sosyalistin yargı sürecine ilişkin bilgi verdi.

SYKP Eş Genel Başkanı Tuncay Yılmaz açlık grevindeki gazetecilere destek ziyareti sonrasında;

Tutukluluk sürelerinin 5 yıla düşürülmesinin ardından Ergenekoncu çete üyeleri bırakılırken, aynı koşullardaki devrimcilerin hala tutsak edilmesine karşılık arkadaşlarımız 2 gündür açlık grevindeler. Çok doğal olarak adalet talep ediyorlar. Arkadaşlarımızın bu haklı taleplerine destek olmak için buradayız. Devrimci tutsakların serbest bırakılması için hukuki alanlarda başvurular yapılıyor.

Bu arkadaşlarımız tutsak edildiklerinde tutukluluk süreleri 10 yıldı. Şimdi 5 yıla indirilmesiyle birlikte serbest bırakılmaları gerekirken hala tutsak ediliyorlar. Gerekçe olarak da tutukluluk süreleri 10 yıl olarak geçerlidir deniliyor. Ortadaki bu durumun  hiçbir hukuki dayanağı yoktur. Daha önce de KCK tutukluları için dağa çıkabilir denilerek serbest bırakılmamışlardı. Bu hukuksuz uygulamalara derhal son verilmeli.

Açlık grevindeki arkadaşlarımız yarın saat 11de Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. Arkadaşlarımızın bu haklı talebini desteklemek için SYKP olarak yine orada olacağız” diye konuştu.

Yoruma kapalı