“Tüm tutsak avukatlar çıkmadan özgür olamayız”

BjVOKYPIcAAGnDK

Çağdaş Hukukçular Derneği’ne (ÇHD) yönelik 18 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen operasyonda tutuklanan ve dün tahliye edilen 5 avukat, tahliye edilmelerinin ardından bugün basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısına tahliye olan ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ÇHD İstanbul Şube Başkanı Taylan Tanay ile avukatlar Günay Dağ, Ebru Timtik ve Barkın Timtik katıldı.

ÇHD Genel Başkan Yardımcısı Av. Münip Ermiş, bu davanın halkın vicdanında mahkum olduğunu kaydetti.

Ardından söz alan ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı, “Biz hiç tutukluluğumuzu kabul etmedik. Mahkemeler önüne çıkarıldığımızı kabul etmedik, bizi tutuklayanın bir mahkeme olduğunu kabul etmedik, biz tutsak edildik” diye konuştu.

“Büyük bir devrimci döneme giriyoruz”

Mesleklerinden dolayı tutuklu bulunan tek bir avukat kalmayana kadar kendilerini özgür saymadıklarını belirten Kozağaçlı; “Bir daha kimse yoksulları, bu kadar kolay yönetemeyecek. Bir büyük devrimci döneme doğru gidiyoruz. Milyonlarca insan ayaklandı ve bu sürecek. Halk kendi kendini yönetmeyi öğreniyor, öğrenecek” dedi.

Ardından söz alan Av. Ebru Timtik, “Bizim gözaltına alınmamız, tutuklanmamız ve bırakılmamız bir pazarlık sonucu olmamıştır. Bu verilen mücadelenin sonucudur” dedi. Onurlu ve gururlu olduklarını ifade eden Timtik, “Gaye” adı altında 2007’de gerçekleşen operasyon ile tutuklanan sosyalistlerin 8 yıldır cezaevinde olduğuna ve KCK davalarından hala tutsakların bulunduğuna dikkat çekerken, “Örgüt olan sizsiniz, terörist olan, yasadışı olan da sizsiniz” dedi. Yargının siyasal, hukukun sınıfsal olduğunu kaydeden Timtik, “Bu sitemin adının faşizm olduğu ortadadır” dedi.

Avukat Günay Dağ da “Tutuklandığımızdan beri bizi orada yalnız bırakmayacağınızı biliyorduk. 14 ay boyunca bizi güçlü kılan dayanışmanızdı. Umudumuzu büyüten Haziran ayaklanmasını yaratan halkımızı selamlıyorum” dedi.

Sözlerine Gezi direnişinde yaşamını yitirenleri anımsatarak başlayan Barkın Timtik ise “Tutsaklık sürecimize halk koskocaman bir ayaklanma sığdırdı. Biz çok öfkeli ve kinliyiz. Hesap sormak istiyoruz” dedi. Adalet bekleyen çok fazla dava bulunduğunu belirten Timtik, “Hapishanede her gün Berkin’in soluklarını saydık. Bu duyguyu anlatmak çok zor” ifadelerini kullandı.

ÇHD İstanbul Başkanı Taylan Tanay da “Tutsaklığımızın son bulmasının Haziran direnişi nedeniyle olduğunu düşünüyoruz. Faşizm bizim tutuklanmamızla başlamadı. Salıverilmemiz de faşizmin son bulduğunu göstermiyor. Adalet talebi sürüyor” dedi.

Yoruma kapalı