8 tutsak sosyaliste yine tahliye yok

510

Yaklaşık 8 yıldır tutuklu yargılanan sosyalistler için çifte standart sürüyor. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu sosyalistler için, siyasi davalarda tutuklu yargılama süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasal düzenleme kapsamında 3. kez yapılan tahliye talebi de kabul edilmedi. Avukatlar, bu karara da itiraz edecek.

Aralarında komünist yazar Arif Çelebi, Özgür Radyo eski Yayın Koordinatörü Füsun Erdoğan ve Atılım gazetesi yazarlarından Bayram Namaz’ın olduğu 8 sosyalistin serbest bırakılması talebiyle yapılan 3. başvuruya da ret kararı verildi.

Yaklaşık 8 yıldır tutuklu olarak yargılanan sosyalistlerin avukatları, siyasi davalarda tutuklu yargılama süresini 10 yıldan 5 yıla indiren yasal düzenlemenin ardından müvekkillerinin serbest bırakılması için 3. kez başvuruda bulundu.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, başvuruyu reddetti.

2. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce başvuru yapılan İstanbul 4. ve 5. ağır ceza mahkemelerinin ret gerekçesini tekrarladı. Mahkeme Başkanı, avukatlara sözlü olarak, sosyalistlerin yargılandığı davada “gerekçeli kararın yazıldığı” için tahliye talebini kabul etmediğini söyledi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu avukatları, karara karşı 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne itiraz edeceklerini belirtti. (ETHA)

Yoruma kapalı