“AKP’li meclis üyeleri belediye işçilerini mağdur ediyor”

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde yeni belediye kanunu ile birlikte büyükşehir belediyesine geçiş yapan çalışanların mağdur olmaması için norm kadro yönetmeliğinin uygulanması kararı AKP’li belediye meclis üyelerinin oylarıyla reddedilirken DİSK/Genel-İş Sendikası Hatay Şube Başkanı Yusuf Berkyürek yaptığı açıklamayla bu durumu protesto etti.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı norm kadro yönetmeliğiyle ilgili karar önergesinin AKP’ li üyeler tarafından rededilip alt komisyona havale edildiğini kaydeden Berkyürek, AKP’li meclis üyelerinin kaos yaratma çabası içinde olduğunu belirtti.

Berkyürek açıklamasında, Hatay kaosun değil hoşgörünün, barışın ve kardeşliğin kenti olduğu vurgusu yaparken; Suyu kesilen yurttaş kimi arayacak, kanalizasyon tıkanırsa kim müdahale edecek? sorularını yöneltti.

AKP’ li meclis üyelerine sesleniyorum diyen Berkyürek; “Sayın üyeler, kullanmış olduğunuz oylar yüzünden  Büyükşehir Belediyesi çalışanları maaşlarını alamadı, dolayısıyla; Banka kredi taksidisini, ev kirasını, elektrik faturasını vb. Ödiyemeyecektir.”  Şimdi  Büyükşehir Belediyesi çalışanları adına soruyoruz: Büyükşehir Belediyesi çalışanları Borçlarına yüklenecek faiz ödemelerinin, maaşlarına gelecek hacizlerin vebali kimdedir? Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını Evlerine her gün boynu bükük göndermeye kimin hakkı vardır? Onları  evlerine ekmek götüremez duruma düşürmeye ne hakkınız var?” dedi.

Partilerin birbiriyle girdikleri yarışın bedelinin emekçilere ödetilmek istendiğini ifade eden Berkyürek; “emeğimiz ve haklarımız üzerinden siyaset yapılmasını kabul etmiyoruz” dedi.

Berkyürek şunları kaydetti;

 “Belde belediyelerinden Büyükşehir Belediyesine aktarılan üyelerimiz, hergün kaygı içinde bizleri aramakta ve maaş alamaz isek ne yapacağız? şeklinde kaygı dolu sorular sormaktadır. Bizlerde onlar adına bu soruyu red oyu veren meclis üyelerine soruyoruz. Maaşlar ödenemez ise bu kadar insanın, kendileri ve aileleri ne yapacak?  Bütün meclis üyelerine tavsiyemiz akşam evlerinde aileleriyle zaman geçirirken bu soruları kendilerine sorsun. Kendilerini bu emekçilerin yerine koysun.

         Büyükşehir Belediyesine nakledilen işçi ve memurların farklı siyasi partilere oy verdiklerini unutmamak gerekir. Seçilen 87 kişininde kendilerine oy veren emekçileri zor durumda bırakan değil tam tersi onların hak ve hukuklarını koruyan üyeler olarak görev yapmaları beklenir.

      Genel-İş sendikası olarak, hangi siyasi partiden seçilirse seçilsin bütün meclis üyelerinden beklentimiz, ilk toplantıda yaşananların bir kaza olduğunu kabul edip,  oluşan bu mağduriyetin giderilmesi için el birliği ile çalışıp derhal giderilmesidir. Unutulmamalıdır ki emek en yüce değerdir.” Siyasihaber.org

Yoruma kapalı