Ankara sansüre karşı sokaktaydı

İnternete sansür yasası Ankara’da protesto edildi. Polisin tüm engellemelerine rağmen Kuğulu Park’tan Güven Park’a yürüyen kitle Güven Park’ta basın açıklaması okudu.

Saat 15:00’da Kuğulu Park da toplanan grup Güven Park’a yürümek isteyince Polis Meşrutiyet Cadde’sinde barikat oluşturdu. Daha sonra Karanfil Sokak’tan yürümek isteyen gruba polis bir kez daha izin vermedi. Kitle daha sonra Metro altından yürüyerek Güven Park’a geldi.

Kitle yaptığı açıklamada; Biz her hangi bir şekilde bir araya gelmiş, her hangi birileri olarak, şu anda burada olan veya olmayan, susturulmaya çalışıldığının farkında olan ve olamayan herkes adına konuştuklarını vurgularken Kendileri adına konuşulması hoşlarına gitmez ise onları da seslerini duyurma adına meydanlara bekleriz” denildi.

Gezi olaylarının en başından itibaren kendi çıkarları uğruna tek tek özgürlüklerimize saldıran bir hükümet ile karşı karşıya kaldıklarını, saldırıların Ethem Sarısülük’ü öldürecek kadar haddini aştığını vurgulanan açıklamada; “ En temel haklarımıza tecavüz ettikleri yetmezmiş gibi şimdi birde tecavüz ederken ağzımızı kapatmak istiyorlar. Ama biz bu sansür kabul etmeyiz. Onlar bizi susturmaya çalıştıkça daha çok konuşuruz, onlar bizi fişledikçe daha çok bağırırız. Çünkü oğluna 100 milyon liralık arsa peşkeş çekilen politikacının aksine, Biz haklıyız. Yolsuzluk yapara bizden çaldıklarını kaybetme korkusu ile sözünü geçirebileceği yandaşlarının alelacele televizyon kanalı aldıran o politikacının aksine, Biz haklıyız” denildi.

Sosyal medya da dolaşan ses kayıtlarına dikkate çekilen açıklama şu şekilde:

“Bu ses kayıtları hükümetin ihalelere müdahale ederek kendi halkını nasıl soyduğunu, Medyaya müdahale ederek halkını nasıl kandırmaya çalıştığını açıkça ortaya koymuştur. Hile, yalan ve peşkeş ile bir millete zulmedilirken, o milletin bireyleri olarak, sansür ile susturulmayı kabul etmiyoruz. Gerçekleri konuşabilmek için kendimizi saklamak zorunda kalmayı kabul etmiyoruz! Yine de hükümet, eğer hükümet mevcut sansür politikalarına devam eder ise, halkın internet trafiği takip edilemediği programlara ya da bireysel kurulumlu ağlar gibi hükümet tarafından müdahale edilemeyen platformlara yöneleceği bariz bir şekilde ortadadır. Gerçekleri daima su yüzüne tutmak adına biz de her platform da her şekilde elimizden geleni yapacağız.”

Son olarak şu konuya dikkat çekmek isteriz:  ‘canlı yayında sansürden rahatsızsanız DNS kullanın’ diyen bir politikacı yeni internet yasası üzerine çıkıp ta rahatsızsanız VPN kullanın diyemiyor ise, yalanlarının ve yolsuzluklarının haddini aşmışlığını kendisi dahi kabul etmiş demektir. Bu aleni şekilde yapılan hırsızlığın üstünün kapatılmasını engellemek bir yana, Gerekliliği yerine getirilene kadar, hükümet adı altında bir mafya haline gelerek halkı soyanlar, çaldıkları her şey için halka hesap verene kadar, ülkeyi uğrattıkları zarar karşılanana kadar mücadelemizden dönmeyeceğiz. Biz evinde televizyon başında oturan her hangi biriyiz. Biz bilgisayar başında bir şeylerin farkında olan her hangi biriyiz. Biz sokakta etraftaki pislikten rahatsız olan, para için insanlara zulmedenlerin oturttukları bu sistemin farkında olan herhangi biriyiz. Üzerine basa basa söylüyoruz; biz herhangi biriyiz, biz herkesiz kendinizi yalnız hissetmeyin hiç yalnız olmadınız ve asla olmayacaksınız; çünkü biz unutmayız ve asla affetmeyiz.’’ Siyasihaber.org/Ankara

Yoruma kapalı