Atakentliler ‘ağaç katliamına dur’ dedi


atakent23Küçükçekmece Atakent Mahallesi’nde 9 Şubat Pazar günü, Küçükçekmece Belediyesi’nin içerisinde çocuk parkının, doğal afetler için yapılan helikopter pistinin, yürüyüş yolunun da bulunduğu yeşil alanı imar değişikliği yaparak ticaret alanına dönüştürülmesini protesto etmek için yaklaşık üç bin Atakent sakini yürüyüş düzenledi. yürüyüşe çok sayıda sivil toplum örgütü destek verdi.

Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay Twitter’dan açıklamalar yaptı. Belediye Başkanı Aziz Yeniay konuyla ilgili eylemin yapıldığı saatlerde Twitter’dan açıklamalar yaptı. Kendisine Atakentlilerin sosyal medyadan tepki göstermesi üzerine, Yeniay’ın attığı twetlerde zaman zaman gerildiği görüldü.

Kortejin en önünde yüzlerce çocuğun ellerinde; “Yaşam alanıma dokunma!”, “Yeşil alanları ranta kurban etme!”, “Betonlaşmaya hayır!”, “Her yer Atakent Her yer direniş!”, “Çocuk parkıma dokunma!”, “Yaşam alanlarımıza dokunma!”, “AKP Dolar yeşilini, halk doğal yeşili seviyor!” gibi dövizler taşıdığı görüldü.

Atakent tören alnından başlayıp 501-425 adaya kadar geçekleşen yürüyüşün sonunda Atakent 3. Etap Site Yönetim Kurulu Başkanı Nizamettin Şentürk olayın gelişimi ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra Atakent Halkı adına Aydın Tüysüz aşağıdaki basın açıklamasını okudu:

“BASIN VE KAMUOYUNA

Toplu Konut İdaresi tarafından şerefiye bedeli adı altında bizlerden alınan paralar ile çocuk parkları, yürüyüş alanları, helikopter pisti yapılarak yeşillendirilen ve sonrasında yeşil alan olarak Küçükçekmece Belediyesine terk edilen alanlarımız betonlaştırılıp ranta kurban edilmek üzere elimizden alınmaya çalışılmaktadır.

AKP’li Küçükçekmece Belediyesi hükümetin imar yasasında yaptığı değişikliklerden güç alarak burada doğup büyüyen çocuklarımızın anılarını, bundan sonra burada doğup büyüyecek çocuklarımızın geleceğini ve bizlerinde akciğerlerini ellerimizden alıp 425 ada ve 501 ada arasındaki bu alanı ticari alana dönüştürerek imara açıp birilerine rant sağlamak istemektedir.

Bu amaçla bu alanda bulunan yüzlerce ağacı kesmek üzere Küçükçekmece Belediyesine bağlı iş makineleri ve 40 a yakın görevli bölgeye gelmiş tıpkı gezi parkında olduğu gibi ağaçları kesmeye girişmiş, ancak site yöneticilerimiz ve duyarlı kat maliklerinin müdahalesiyle girişimleri yarım kalmıştır. Bu haksız, hukuksuz ve insani değerlerden uzak kamu yararına olmayan bu girişime dur demek için buradayız.

Çocuk parklarımızın, yürüyüş ve spor yollarımızın, evlerimizin bahçelerinde bulunan 13 yıllıdır sulayarak büyüttüğümüz yüzlerce ağacın kesilip beton yığınına dönüştürülmesine dur demek için buradayız.

Burada doğup büyüyen bu alanda yürümeyi öğrenen, koşan, bisiklet Süren, düşen çocuklarımızın anılarına dokundurtmamak için buradayız.

Bundan sonra burada doğup büyüyecek çocuklarımızın ve bu alanda zaman geçirecek yaşlılarımızın geleceğinin elinden alınıp beton yığınları içinde yaşamaya mahkum edilmek istenmesine dur demek için buradayız.

Rengârenk çiçekler içinde bağdaş kurup basına poz veren yeşilin insana huzur verdiğini ifade eden Sayın Aziz Yeniay’a bu alanları ranta kurban ederken ve yüzlerce ağacın katledilmesine vicdanının sızlayıp sızlamadığının sorusunu sormak için buradayız.

Bu konu çözülünceye kadar burada olmaya devam edeceğiz, tüm Atakent halkı olarak yeşil alanlarımızın yok edilmesine bedeli ne olursa olsun asla müsaade etmeyeceğiz.

Tüm kamuoyuna ve değerli basın mensuplarına saygı ile duyuruyoruz. Bu arada bu konuya duyarlılık gösteren tüm yurttaşlarımıza sivil toplum örgütlerine, değerli basın mensuplarına teşekkür ederiz.”