“Berkin Elvan’ın durumu kötüye gidiyor”

Aylardır komada yaşam mücadelesi veren Berkin Elvan’ın durumu kötüye gidiyor. Hastane önünde günlerdir Berkin Elvan için bekleyiş sürerken Elvan’ın ailesi adına avukatları bugün bir basın açıklaması yaptı.

Gezi İsyanı sırasında 16 Haziran sabahı Okmeydanı’nda polis saldırılarının devam ettiği sırada ablalarını göndermek istemeyen Berkin Elvan’ın kendisinin ekmeye almaya gittiğini, 267 gündür polisin attığı gaz bombasıyla başından vurulduğunu belirten avukatlar son günlerde Berkin Elvan’ın sağlığındaki gelişmeleri aktarırken şunları kaydetti:

“6 Mart gecesi epilepsi krizi geçiren Berkin’in durumu ağırlaştı. 7 Mart günü ise kalbi durdu. Tıbbi müdahalenin ardından yaklaşık 15 dakika sonra kalbi yeniden ama makineye bağlı olarak çalıştırıldı.

9 Mart sabah saatlerinde ise akciğerinde hava deliği oluştuğu bilgisi alındı. Beyin fonksiyonlarının çalışmasının giderek zorlaştığı ve iç organlarında da bu nedenle hasarın büyüdüğü bilinmektedir.

Vurulduğunda 45 kilo olan Berkin, şu anda 16 kilodur. Vücut direnci giderek azalmaktadır ve beyin fonksiyonlarının çok alt seviyede çalışıyor olması sebebiyle iç organlarında da zarar giderek büyümektedir. An itibariyle Berkin, hayatını yaşam destek ünitesine bağlı olarak sürdürmektedir.

Berkin, tıpkı halk ayaklanmasında faşizme karşı direnen halkımız gibi 267 gün boyunca direndi, direniyor. Umut hiç bitmez. Hele ki umut, uykusunda 15 yaşına giren Berkin’imizin hayata tekrar tutunabilmesi isteğine dairse hiç eksilmez.”

Halkın bugüne kadar Berkin Elvan için bekleyişini sürdürdüğünü, aileyi hiç yalnız bırakmadıklarını vurgulayan avukatlar herkesi Berkin Elvan için Okmeydanı Hastanesi önüne çağırdı.

Yoruma kapalı