Cerrahpaşa işçileri servis hakları için yürüdü

11

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesinde yaklaşık bir yıldır süren servis ve yol parası sorununa yönelik tüm girişimlerin sonuçsuz kalması sebebi ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Dev-Sağlık İş üyesi sağlık emekçileri tarafından yürüyüş gerçekleştirildi.

Hastanenin yemekhanesi önünde toplanan sağlık emekçileri hastane içinde bir yürüyüş düzenleyerek yol ücretlerinin ödenmesi ve servis hakkının gasp edilmesine karış taleplerini dile getirdi. Başhekimlik önünde sona eren yürüyüş boyunca sık sık “Yol parası hakkımız söke söke alırız”, “Direne direne kazanacağız”,  “Servis hakkımız engellenemez” sloganları atıldı.

Başhekimlik önünde Dev-Sağlık İş genel merkez yöneticisi Zeynep Çelik taşeron çalışmanın hukuksuzluğuna değinerek İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanelerinde muvazaa kararı olduğunu, yönetimin bu kararı uygulamak yerine yasadışı ve hukuksuz bir biçimde taşeron çalıştırmaya devam ettiğini belirtti.

Çelik ayrıca, yönetimin bu konuda gerekli düzenlemeyi yapmadıkça çalışmama hakkımızı kullanmakta dâhil olmak üzere çeşitli eylem biçimleri ile bu mücadeleyi sürdüreceğimizi ifade etti.

21

Yoruma kapalı