“Doğa Koalisyonu” rantçılara ağır geldi

-en-dogal-koalisyon-catladi-3958960Artvin, Arhavi İlçesi  Kamilet Vadisi’ne yapımı planlanan HES için ‘Vadide HES istemiyoruz’ deklarasyonuna samimiyetsizce imza atan AKP, CHP, MHP ve Saadet Partisi ilçe yöneticilerinin oluşturduğu ‘doğa koalisyonu’ bozuldu.

Vadiye yapımı planlanan Taşlıkaya Hidroelektrik Santralı’nın imar planı İl Genel Meclisi’nde onaylandı. Kamilet Vadisi’ne yapılmak istenen Taşlıkaya Hidroelektrik Santralı için ilçedeki hemen tüm siyasi partilerin bir araya gelerek oluşturduğu ‘doğa koalisyonu’, AKP’li üyeler tarafından bozuldu. CHP’li üyeler plana ret oyu verirken, AKP’li 9 üyenin olumlu oyu, planın geçmesini sağladı. HES’e karşı yayınlanan ortak deklarasyona imza atan Arhavi’nin AKP’li Belediye Başkanı Coşkun Hekimoğlu da, verilen izni yerinde bulmadığını söyledi.. Daha önce ‘Vadide HES istemiyoruz’ deklarasyonuna imza atan AKP’li bazı İl Genel Meclis üyelerinin de oylarıyla HES projesinin imar planı geçen cuma günü Meclis’te onaylandı.

Artvin’in Arhavi ilçesinde bulunan Kamilet Vadisi’nde yapılması planlanan 4 HES var. Bunlardan Taşlıkaya HES’ in çalışmaları başladı. Yöre halkı mücadele veriyor. Rize İdare Mahkemesi’nin verdiği yürütmeyi durdurma kararı ile yol yapım çalışmaları duran proje için hazırlanan imar planları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kamilet Vadisi’nde şehrin içinde yapılması planlanan Kavak 1-2 HES projesi ise şehir merkezinde olması açısından bir ilk. İki derenin suyunu alan proje için açılmış dava için 28 Ocak’ta bilirkişi incelemesi yapılacak.

Yoruma kapalı