Fox TV’ye “Teşvik” cezası

Fox Tv’de sabahları yayınlanan “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” adlı programın 7 kasım tarihindeki yayınına RTÜK tarafından uyarı cezası verildi.
Gazetelerin ilk sayfalarını okuyan İsmail Küçükkaya, Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar tarafından hazırlanan, ” Deniz Mektupları” yazı dizisine değindi ve şu cümleleri söyledi:
“Cumhuryet dün Can Dündar’ın kaleminden önemli bir yazı dizisine başlamıştı. Satın aldınız mı? Bugünlerde birer tane Cumhuriyet Gazetesi satın almanızı öneririm size. Çünkü tarihi nitelikteki vesikalar bunlar. Deniz’in 50 yıl sonra ortaya çıkan mektup arkadaşı diye başlıyor. Onu ben okumayacağım, siz muhakkak satın alarak okuyun, ya da en kötü paranız yoksa cumhuriyet.com.tr’ye girin.”
Cumhuriyet’in haberine göre RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi Başkanlığı’nın hazırladığı raporda, Küçükkaya’nın kullandığı ifadeler ile Cumhuriyet Gazetesi’ni almaya “teşvik ettiğini” belirterek, “gizli reklam” yapmaktan kanala ceza verilmesini istedi. Rapor, Üst Kurul’da gündeme geldiğinde AKP’li Başkan Davut Dursun ve üye Hasan Tahsin Fendoğlu ceza verilmesi yönünde oy verirken, CHP’li 2 üye MHP ve HDP’li üyeler itiraz etti. Rapor dün bir kez daha Üst Kurul’da gündeme geldi. 5 AKP’li üyenin oylarıyla kanala uyarı cezası verilmesi kararı çıktı.

Related Articles

Yazılar
Volkan Yaraşır
Petrol “savaşı”: Rusya, İran ve “vekalet savaşları”
Volkan Yaraşır

Ergür Altan
“Roboski`yi bombalamaktır vatana ihanet olan!”
Ergür Altan

Mustafa Durmuş
Bir haberin düşündürdükleri : “Aşırı tedbir Allah’a güveni sarsar!”
Mustafa Durmuş