Ankara’da Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu kuruldu

greif-eylem

İstanbul Hadımköy’de  Greif Çuval fabrikasını işgal eden DİSK/Tekstil Sendikası üyesi işçilerin direnişine destek vermek amacıyla “Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu” kuruldu.

Platforumun kuruluşuna ilişkin yapılan yazılı açıklama şu şekilde:

İstanbul Hadımköy’de kurulu bulunan Greif Çuval Fabrikası’nın DİSK Tekstil Sendikası üyesi işçileri haftalardır başta taşeron köleliği olmak üzere, insanca çalışma koşulları ve sosyal hakları için fabrikayı işgal ederek direnişe geçmiş bulunuyorlar.

Greif işçileri tüm işçi sınıfının başına çöreklenmiş taşeron belasına karşı kararlı bir mücadele veriyorlar. Sadece kendileri için değil tüm işçi sınıfı adına direniyorlar. Başlatmış oldukları mücadele işçi sınıfına izlenmesi gereken yolu gösterdiği gibi aynı zamanda umut veriyor. Greif işçilerinin kazanımı tüm işçi sınıfının kazanımı olacaktır.

Bizler aşağıda imzası olan kurumlar olarak Greif işçileri ile her türlü dayanışmayı yükselteceğimizi kamuoyuna ilan ediyoruz. İşçilerin son derece haklı ve meşru taleplerinin derhal kabul edilmesini, Greif işçilerine yönelik her türlü saldırı ve provokasyon girişimlerine son verilmesini istiyor; sendikaları, meslek odalarını, demokratik kitle örgütlerini, siyasi parti ve grupları bir an önce Greif işçileriyle her türlü dayanışmayı yükseltmeye çağırıyoruz. Bu bağlamda Ankara’da Greif İşçileriyle Dayanışma Platformu’nu kurduğumuzu kamuoyuna ilan ediyoruz.  

Platform bileşenleri şu sendika ve siyasi örgütlerden oluşuyor:

KESK Ankara Şubeler Platformu, ESM Ankara 1 No’lu Şube, Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Şube, İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi, Emekçi Hareket Partisi, Ankara Düşünceye Özgürlük Girişimi, Devrimci İşçi Partisi, Kaldıraç, Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu

Yoruma kapalı