“HDP yerel yönetimlerde engelliler için bir umuttur”

(1)
Halkların Demokratik Partisi Samandağ Belediye Meclis Üyesi 3. Sıra Adayı Yasemin Kablan, Siyasihaber.org’a konuştu. Kablan HDP’nin toplumun her kesimini önemsediğini belirtti.
Yasemin Kablan “HDP’nin diğer düzen partilerinden farkı bütün renkleri kapsamasının yanında insana, insan olduğu için değer veren bir partidir” derken şunları kaydetti.
“HDP yönetime geldiğinde, yerel yönetimlerde de engelliler için bir umut olacaktır. Bu konuda belediye bünyesinde engelliler için bir birim açılacaktır. Bu birim engellilerin sosyal hayata katılmasını sağlayacak aktiviteler düzenleyecektir. Engellilerle ilgili yapılacak her çalışma onların karar ve onayı doğrultusunda yapılacaktır. Kenti planlarken engellilerin de yaşadığını düşünerek bir planlama yapacağız. HDP’nin yerel yönetim anlayışı tüm halkın söz-yetki ve karar sahibi olacağı bir yönetim anlayışı olacaktır.
HDP’de önce 1 kadın, bir engelli ve bir çevreci olarak, yer almaktayım. Anadil Konusunda da en samimi parti olduğunu düşünüyorum. Zaten ilçemizde yaklaşık 5 yıldır arapça eğitimi vermekteyim. Kültürümüz yok oluyor, diğer düzen partileri bu konuda kılını bile kıpırdatmıyor. HDP yönetimi ile birlikte Anadilimizi yaşatmak için ciddi projelerimiz vardır.” Siyasihaber.org/Antakya

Yoruma kapalı