İHD: “Polis şiddeti son bulsun”

İnsan Hakları Derneği, 10 yaşındaki Mehmet Ezer’in yaralanmasına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada gaz bombası yasaklansın ve polis şiddeti sona ersin denildi.

İHD, “Yaşam hakkı kutsaldır, daha kaç can gidecek” başlığı ile yaptığı yazılı açıklamada, “Toplumsal muhalefetin her biçimine asla tahammül göstermeyen siyasal iktidar yeni bir yol buldu. Sürekli olarak her türlü kitle gösterisinin üzerine gaz bombası, biber gazı ile saldırmaktadır. Bu kimyasal silahlar adeta kolluk güçleri tarafından can alma aracı, işkence aracı olarak kullanılmakta ve büyük, küçük, kadın, erkek, çocuk ayırmadan, yakın mesafede ve insan bedenleri hedef alınarak kullanılmaktadır. Kolluk kuvvetleri bu silahları adeta oyun oynar gibi kullanmaktadır. Birçok olay anında kolluğun, “gözüne vur”, “başından zımbala”, “vur, vur, vur” diye haykırışları basına yansımış, gözlemcilerimiz tarafından tespit edilmiştir” dedi.

Berkin Elvan’ın acısı tazeyken, dün Silvan’da 10 yaşındaki Mehmet Ezer’in başına gelen gaz bombası kapsülü ile yaralandığını hatırlatan İHD, şunları kaydetti: “Bu otoriter polis şiddetine son verilmelidir. Egemenler bu şiddeti desteklemeye, gayretlendirmeye, sürdürmeye derhal son vermelidir. Yaşam hakkını ortadan kaldıran her uygulama soruşturulmalı ve sorumluları derhal bulunmalıdır.”

 

Yoruma kapalı