Koruması kaldırıldı ve katledildi


İzmir’in Buca İlçesi’nde V.A., 2 yaşındaki oğlu E.B.A.’yı görme bahanesiyle gittiği evde, 6 ay önce boşandığı Dokuz Eylül Üniversitesi’nde öğretim görevlisi eski eşi Serpil E.’yi çıkan tartışmada bıçaklayarak öldürdü. V.A. için eski eşinin aldırdığı koruma kararının süresinin cinayet günü sona erdiği ortaya çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi öğretim görevlisi 38 yaşındaki Serpil E., kocasındandan geçen temmuz ayında, şiddet gördüğü gerekçesiyle boşandı. Ancak boşanmalarına rağmen V.A., Serpil E.’yi rahatsız etmeye devam etti. Bunun üzerine eski kocasına karşı koruma kararı aldıran kadın, evinin bulunduğu bölgede jandarma, Tınaztepe yerleşkesindeki okuluda ise polis ve özel güvenlik ekipleri tarafından korundu.

Koruma kararı bittiği gün V.A. oğlunu görmek için Serpil E.’nin evine gitti.

Oğlunu görme bahanesiyle eve giren V.A., burada genç kadınla tekrar tartışmaya başladı. V.A. tartışma sırasında, oğlunun gözleri önünde Serpil E.’yi 6 yerinden bıçaklayarak öldürdü. V.A. daha sonra oğlunu alarak kaçtı.

Eski eşi tarafından katledilen Serpil E.’nin, tekrar koruma kararı aldırmak ve eşinden kalan yüklü miktardaki borçları ödememek için geçen cuma günü, İzmir Barosu Kadın Hakları Danışma Merkezi’ne başvurduğu anlaşıldı. Anne Tülay A., “Kızımın peşini bırakmadı. Onun parasını yemek istedi. Vermeyince de sürekli dövdü. Şimdi de onu öldürdü. Kızıma kaç kez söyledim bırak mesleğini, yanıma gel dedim ama yapmadı. Katilin bir an önce bulunmasını istiyorum.” dedi. Oğlunu babasının evine bıraktığı belirlenen V.A.’nın yakalanması için soruşturmanın sürdüğü bildirildi.