Mersin’de Newroz coşkusu

unnamed (1)

Newroz kutlamaları tüm coşkusuyla devam ediyor. Mersin Akdeniz ilçesinde Tirmil Meydanı’nda düzenlenen mitingde yüzbine yakın kişi Newroz’u kutluyor.

Mersin’de gerçekleştirilen Newroz kutlamasına aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) grup başkanı İdris Baluken, HDP il eş başkanı Müslüm Tank, BDP il başkanı Halis Değer, SYKP Eş Genel başkanı Tuncay Yılmaz ve belediye eş başkan adaylarının da bulunduğu çeşitli siyasi parti ve dernekler katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü Newroz’u kutlayarak başladığı konuşmasında; HDP’ye yapılan saldırılara değinerek bunların hesabını soracağız dedi.Geçtiğimiz günlerde yaşanan tren kazasına da değinen Kürkçü bu bir kaza değil cinayettir dedi. Kürkçü ayrıca halkın sistem yanlısı partilere ders vermesi gerektiğini kaydetti.

Mitingde ayrıca, belediye başkan adayları da birer konuşma yaparak halkı selamlayarak Newroz’u kutladı. Yüzbine yakın kişinin katıldığı miting halaylarla çoşkulu bir şekilde devam ediyor. Siyasihaber.org/Mersin

Yoruma kapalı