Nürnberg’de panel: “Kapitalist Sistemde Eğitim”

SYKP Eş Genel Başkanı Prof. Dr. Nejla Kurul, “Kapitalist Sistemde Eğitim” söyleşisi için 21 Kasım’da Nürnberg’e geliyor.

1963, Kayseri doğumlu olan Necla Kurul, 1985 yılında lisans öğrenimini tamamladı ve 2003 yılında Eğitim Ekonomisi ve Planlaması Anabilim Dalı’nda Profesör oldu. Kurul, sistem içi eğitimcilerden ayrık düşüncelere, eleştirel bir yaklaşıma sahip. O, sadece öğrenmek ve öğretmek ile kalmayıp yaşamı, içinde yer alıp doğrudan müdahale ederek de değiştirmek düşüncesinde bir politik aktivist. Prof. Dr. Nejla Kurul, aynı zamanda Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi SYKP Eş Genel başkanı.

Onu bazen sıradan bir “çapulcu” olarak Gezicilerle direnişte, bazen bir şiddet eylemine karşı özgürlük savunucularıyla birlikte eylemin en ön saflarında görmek mümkün. “Küreselleşme ve eğitim ilişkisi, en genel çerçeve içinde yeni liberal ve yeni muhafazakâr politikaların küresel, ulusal ve yerel düzeyde eğitime ve okula yansımaları ile açıklanabilir ve anlamlandırılabilir” diyerek Türkiye’de eğitim sistemine yönelik devlet müdahalelerinin ana nedenine dokunur.

Immigranten Kultur Initiative tarafından düzenlenen bu etkinlik, kesinlikle kaçırılmaması gereken bir konferans olacak.

21 Kasım, Cuma. Saat 19:00. Villa Leon (1. Kat)

Fikri KARAKUŞ (Nürnberg)

Yoruma kapalı