Kazanan kim?- Ferman Kemal Zencirci

Ve artık son yüz metre maratonda.
Türkiye için büyük önem arz eden bir seçim i de geride bırakmak üzereyiz. Kazanan tarafın kim olacağı belirsiz bir sandık yarışı olacak.
Neredeyse bütün il ve ilçelerde sürprizlerle karşılaşacağımız bir kesin.
Tüm partiler ellerindeki kozu kullandılar şimdiye kadar. Yarın son seçim çalışmalarını yapabilecekler sonrasında seçim yasağı getirilecek.
Çöp toplayanların işi epey zor olacak, çünkü asılan afiş ve flamalardan geçilmiyor ülke. Seçim propagandası dahilinde yapılan harcamaların haddi hesabı yok zira.
Öyle yada böyle sonuç olarak Pazar günü halk yeni yerel yöneticilerini seçecekler.
İktidar partisi yine elindeki tüm kozları kullandı ve il il, ilçe ilçe gezip yaptıkları yatırım ve harcamaları minnet borcuymuş gibi halkı bir zan altında bırakma yoluna gitti. Ve sıklıkla kullandıkları, ‘ bakın biz bu kadar çalışma, masraf yaptık sakın ha oylar bir yere gitmesin.’

Ana muhalefet ve yavru muhalefette, hükümetin son zamanlarda adının yolsuzluklarla dolmasını diline dolayıp duruyor. İktidar partisinin pilini bu şekilde bitirmeye çalışıyor. Oysa halkın bunlara da kanacağını zannetmiyorum artık. Zira Chp nin DERSİM de yapmaya çalıştığı mitingi biliyoruz hepimiz. Ne demişti dersimliler? ‘ zamanında Alevileri katleden kimse, şimdikilerde aynı zihniyete sahip’ ve aleviler in de sistem partilerine karşı bir cephe aldığını görüyoruz.

Bu seçimlerde benim fikrimce en büyük patlamayı ve kazanımı iki parti alacaktır.
Bir yandan Türkiye nin tüm sosyalist birleşenleri olan HDP, diğer yanda BDP.
Doğu ve güneydoğuda AKP nin pili bitti sayılır. Verilen sözlerin boş çıkması, barış sürecinde adımların atılmaması, Roboski olayı, Van depremi ve bunun gibi daha nice olaylar AKP ye karşı bir sergilenmesine neden oldu. Kendi öz yönetimiyle daha mutlu olacaklarının inancı sabitleşmeye başladı. Pek çok il ve ilçelerde iktidar adaylarına dişli rakiplerin çıkması da yine iktidarın işinin zor olacağını gösterir. Bakınız Şanlıurfa da sayın Osman baydemir in olması…

HDP de aynı şekilde çok sağlam bir kadroyla bu mecliste bizde varız dedirtmeye başladı. Sırrı Süreyya, Sabahat Tuncel, Ertuğrul Kürkçü gibi meclisin sempatik isimlerinin olması büyük avantaj. Ve HDP pek çok ırkçı saldırılarla karşı karşıya kalsa da, pes etmeyip ülkenin her karış toprağında seçmeniyle buluşmaya gidiyor. BDP nin seçime girmeyeceği bölgelerde HDP yi desteklemesi de ayrı bir avantajdır.
Sandık hırsızları iş başında olacaktır bundan emin olun. Ondan dolayı oylarınıza ve sandıklarınıza sahip çıkmanız gerekmektedir.
Haydı bakalım bu seçimde halk kazansın….

Yoruma kapalı