Adana’da iş cinayeti: 50 yaşındaki işçi yaşamını yitirdi

Adana merkeze bağlı Çukurova İlçesi’nin Yurt Mahallesi’ndeki İsmail Hakkı Develi Caddesi’nde iş cinayeti yaşandı. 50 yaşındaki Ömer Sönmez, çalıştığı inşaatın 6’ıncı katında duvar örerken dengesini kaybedince tuğla taşıyan yük asansörüne asılı kaldı. Sönmez, asansöre uzun süre tutunamayan Ömer Sönmez gücü tükenince asansörden düşerek yaşamını yitirdi.

Evli ve 4 çocuk babası Sönmez’in, arkadaşları yardımına koştu, ancak gücü tükenince elleri ile tutunduğu asansörden kaydı. Zemin kattaki tuğla yığınlarının üzerine düşen Ömer Sönmez, ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Sönmez kurtarılamadı. Ömer Sönmez’in ölümüne tanık olan iş arkadaşları şoka girdi. Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinin ardından Ömer Sönmez’in cenazesi, olay yerinde yakınlarına teslim edildi. Ömer Sönmez’in cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Diyarbakır’ın Kulp İlçesi’ne götürüldü.

Cumhuriyet Savcısı’nın soruşturması devam ederken, bilirkişi incelemesi ile kazada ihmal olup olmadığı da ortaya çıkmış olacak. 23 Temmuz 2014’de Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren İş Güvenliği yeni yönetmeliğinin 25. maddesi şöyle:
‘’Bina dışında kurulan yük asansörlerinin çerçevesi, tabandan en az 3 metre kadar sağlam bir şekilde örtülecek ve ayrıca kapıların bulunduğu cephe, yüksekliği boyunca tamamen kapatılacaktır.’’

asansör

Yoruma kapalı